Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar Mk II 3.8 automatic

 • Bouwjaar
  1963
 • Prijs
  Verkocht
 • Kleur
  Old English White met blauw lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Volledig gedocumenteerd, zeer goed onderhouden.

Verkoopinformatie

Dit is nou typisch een Jaguar Mk II zoals we ze graag zien: zeer origineel, goede passingen van het plaatwerk, netjes in de lak en chroom en volledig gedocumenteerd. De vorige eigenaar heeft deze 3.8 versie erg goed onderhouden (o.a. cilinderkop- en automatische versnellingsbakrevisie) en hiervan ook de facturen samen alle andere documenten goed bewaard. De geweldige kleur Old English White is een perfecte combinatie met het blauwe lederen interieur. De luxe en tegelijk sportieve sedan heeft de laatste jaren doorgebracht in een prachtige en stijlvolle verzameling klassiekers en is gereed om de liefhebber nog jaren van te laten genieten

Technische informatie

Motor
6 cilinder lijnmotor
Brandstofsysteem
2 x SU carburateurs
Cilinderinhoud
3781 cc.
Vermogen
213 pk.
Topsnelheid
190 km/h.
Gewicht
1480 kg.
Versnellingsbak
automaat

Opties & accessoires

Chromen spaakvelgen

Klassieke radio

Automatische versnellingsbak

Stuurbekrachtiging

4-zuiger remklauwen voor

Historie

De Jaguar Mk II is de meest karakteristieke Jaguar “Sport-sedan” uit de geschiedenis. Bijna iedereen kent en herkent de auto als Jaguar.

De Mk II was een auto met twee gezichten: Enerzijds een zeer snelle sport-sedan, wat de auto geliefd maakte bij zowel de Britse criminelen alsmede de politie  Anderzijds was het een zeer comfortabele, representatieve, zakenauto waarmee de ‘upper-class’ zich graag presenteerde.

De snelheid en kracht ontleende de Mk II aan de beroemde Jaguar XK motor waarmee Jaguar in 1951 en 1953 zelfs Le Mans gewonnen had (3.4 liter versie). De XK motor in de Mk II was verkrijgbaar met drie verschillende cilinderinhouden en vermogens van respectievelijk 2483cc./120 pk., 3442cc/190 pk. en 3781 cc./220 pk. De 3.8 liter versie had een topsnelheid van maar liefst 201 km/u. De Jaguar Mk II werd gebouwd tot 1967.

De Jaguar Mk II is in onze tijd een populaire klassieker. De Mk II leent zich uitstekend voor dagelijks (zakelijk) gebruik en geeft de gelukkige bezitter veel rijplezier en een uitgesproken imago betreffende autokeuze.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak