Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar Mk II 3.8 automatic

 • Bouwjaar
  1963
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Old English White met blauw lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Volledig gedocumenteerd, zeer goed onderhouden.

  Verkoopinformatie

  Dit is nou typisch een Jaguar Mk II zoals we ze graag zien: zeer origineel, goede passingen van het plaatwerk, netjes in de lak en chroom en volledig gedocumenteerd. De vorige eigenaar heeft deze 3.8 versie erg goed onderhouden (o.a. cilinderkop- en automatische versnellingsbakrevisie) en hiervan ook de facturen samen alle andere documenten goed bewaard. De geweldige kleur Old English White is een perfecte combinatie met het blauwe lederen interieur. De luxe en tegelijk sportieve sedan heeft de laatste jaren doorgebracht in een prachtige en stijlvolle verzameling klassiekers en is gereed om de liefhebber nog jaren van te laten genieten

  Technische informatie

  Motor
  6 cilinder lijnmotor
  Brandstofsysteem
  2 x SU carburateurs
  Cilinderinhoud
  3781 cc.
  Vermogen
  213 pk.
  Topsnelheid
  190 km/h.
  Gewicht
  1480 kg.
  Versnellingsbak
  automaat

  Opties & accessoires

  Chromen spaakvelgen

  Klassieke radio

  Automatische versnellingsbak

  Stuurbekrachtiging

  4-zuiger remklauwen voor

  Historie

  De Jaguar Mk II is de meest karakteristieke Jaguar “Sport-sedan” uit de geschiedenis. Bijna iedereen kent en herkent de auto als Jaguar.

  De Mk II was een auto met twee gezichten: Enerzijds een zeer snelle sport-sedan, wat de auto geliefd maakte bij zowel de Britse criminelen alsmede de politie  Anderzijds was het een zeer comfortabele, representatieve, zakenauto waarmee de ‘upper-class’ zich graag presenteerde.

  De snelheid en kracht ontleende de Mk II aan de beroemde Jaguar XK motor waarmee Jaguar in 1951 en 1953 zelfs Le Mans gewonnen had (3.4 liter versie). De XK motor in de Mk II was verkrijgbaar met drie verschillende cilinderinhouden en vermogens van respectievelijk 2483cc./120 pk., 3442cc/190 pk. en 3781 cc./220 pk. De 3.8 liter versie had een topsnelheid van maar liefst 201 km/u. De Jaguar Mk II werd gebouwd tot 1967.

  De Jaguar Mk II is in onze tijd een populaire klassieker. De Mk II leent zich uitstekend voor dagelijks (zakelijk) gebruik en geeft de gelukkige bezitter veel rijplezier en een uitgesproken imago betreffende autokeuze.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak