Bloemendaal Classic & Sportscars

Alfa Romeo GT Junior 1300 Lusso

 • Bouwjaar
  1976
 • Tellerstand
  62303 km
 • Prijs
  €29.900,-
 • Chassisnummer
  AR10530*0003148
 • Motornummer
  00530*98982
 • Kleur
  Grigio Chiaro (AR727) met zwart skai interier
 • Bijzonderheden
  Origineel Nederlandse levering, uitgebreid gerestaureerd in 2015, prachtig gedocumenteerd en door specialist onderhouden, facturen aanwezig

Verkoopinformatie

Een heerlijk tijdloze en chique kleur zilver, genaamd Grigio Chiaro op een fraai gewelfde Coupe… wie wil dat nu niet in zijn of haar bezit hebben? In ieder geval wel de Nederlander die deze Alfa Romeo GT Junior 1300 Lusso geleverd heeft gekregen op 15 april 1976. De contouren van de auto komen prima tot hun recht in deze kleur en zeker met een prachtige zwart interieur gekoppeld aan frivole rode vloerbedekking. De Alfa was na een goed besteed leven in 2015 toe aan een flinke opfrisbeurt qua carrosserie en grotendeels ook de techniek. Dit alles is door professionals uitgevoerd en een flinke stapel facturen en foto’s getuigen dat alleen het beste goed genoeg was. En om met de carrosserie te beginnen: het resultaat mag nog steeds gezien worden. Een superstrakke carrosserie met mooie passingen en perfect afgewerkt.

Ook de techniek is flink onder handen genomen van deze Junior. Alles wat maar gedaan moest worden qua onderhoud en verbetering is gedaan door een Alfa specialist en natuurlijk zijn ook hiervan de facturen aanwezig. Het lijkt zo normaal dat een klassieke auto regelmatig wordt onderhouden maar we weten wel beter. Veel eigenaren zijn hier heel makkelijk in en denken omdat ze toch niet veel rijden onderhoud bijna niet hoeft. Vroeg of laat kom je dan jezelf tegen. Of in het geval de auto wordt verkocht, zit de nieuwe eigenaar direct al met onverwachte kosten. En weg is het plezier natuurlijk. En dat mag niet. Dus kijken we wel heel erg goed uit dat we de juiste auto’s binnenhalen.

Het plezier dat de vorige eigenaar heeft gehad van deze fraaie Alfa is dus eigenlijk ook in geld uit te drukken want hij heeft flink wat over gehad voor zijn hobby. Dat plezier kan nu worden doorgegeven naar een volgende eigenaar want die hoeft niet bang te zijn voor allerlei investeringen. Gewoon instappen en genieten van een van de mooiste en fijnst rijdende modellen die Alfa ooit heeft gemaakt.

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor DOHC
Carburatie
2 dubbele Weber carburateur
Cilinderinhoud
1290 cc.
Vermogen
103 pk. bij 6000 t/pm.
Topsnelheid
170 km/h
Gewicht
990 kg
Versnellingsbak
5 versnellingsbak, handgeschakeld

Historie

De Alfa Romeo Giulia GT werd vormgegeven door Bertone en kan tot één van de meest geslaagd vormgegeven compacte GT’s van de laatste decennia gerekend worden. Naast een voortreffelijke vormgeving beschikt de Giulia GT over een uitstekend weggedrag, een sublieme motor en praktisch gebruiksgemak; de Giulia GT is een tweepersoons GT in hart en nieren en een toonbeeld van alles waar Alfa Romeo voor staat; sportiviteit, raffinement en klasse. De Giulia GT is voorzien van een volledig aluminium viercilinder lijnmotor met twee bovenliggende nokkenassen en een vijfversnellingsbak.
De Giulia GT “Bertone” werd gebouwd van 1963 tot 1972 met de zgn. “brievenbus” neus. Van 1972 tot en met 1977 volgde de Lusso met vernieuwde neuspartij. De GT Bertone was door de jaren heen leverbaar met 1300, 1600 en 1750 cc motoren. Daarnaast werd in 1971 de 2000 GTV op de markt gebracht, deze werd ook tot 1977 geproduceerd.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak