Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Alvis Speed 25 Special

 • Bouwjaar
  1937
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Yellow met donkerbruin lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Professioneel geprepareerd, ultieme pre-war voor historische rally's met veelzijdige gebruiksmogelijkheden.

  Verkoopinformatie

  De Alvis Speed 25 staat bekend om in zijn tijd, zeer vooruitstrevende techniek en betrouwbaarheid. O.a een volledig gesynchroniseerde versnellingsbak en onafhankelijke voorwielophanging waren zaken die in 1937 nagenoeg niet voorkwamen. De perfecte basis dus voor een hedendaagse alleskunner. Zeker als die, zoals bij deze Speed 25, is aangepast voor deelname aan de meest zware historische rally’s.

  Carrosseriebouw Jansen uit Wesepe tekende voor deze prachtige opdracht. Inmiddels heeft de auto zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid ruimschoots bewezen en staat er niets meer in de weg om de nieuwe eigenaar te laten genieten van een prachtige Alvis.
  Natuurlijk is de auto is vele opzichten aangepast om dit mogelijk te kunnen maken. Zo is het voor lange bestuurders geen probleem perfect te zitten, is er voldoende opbergruimte en zijn er in technisch opzicht tal van zaken uitgevoerd die de betrouwbaarheid en handling van de auto ten goede komen. Wel met als uitganspunt dat alles in “period style” moest zijn. Hierin zijn de vakmensen dan ook uitstekend geslaagd.

  Kortom: een echt geweldig rijdende Alvis die door de lange wielbasis veel comfort geeft, een 6 cilinder motor met veel koppel, een perfect schakelende gesynchroniseerde versnellingsbak en een heel stoer uiterlijk. Wat wil de echte liefhebber nog meer?

  Voor de zakelijke aanschaf is het belangrijk te weten is dit een BTW auto betreft.

  Technische informatie

  Motor
  6 cilinder lijnmotor
  Carburatie
  3 carburateurs
  Cilinderinhoud
  3571 cc.
  Vermogen
  130 pk.
  Topsnelheid
  170 km /h
  Versnellingsbak
  4-bak gesynchroniseerd

  Opties & accessoires

  Deze Alvis heeft alle extra’s die gewenst en vaak ook noodzakelijk zijn om probleemloos lange ritten en rally’s te kunnen rijden.  Veel binnen- en opbergruimte zijn natuurlijk van belang maar ook de technische aspecten spelen een grote rol. Wij tonen u graag alle zaken die het mogelijk maken te genieten van een ultieme pre-war Alvis.

  Historie

  Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto’s onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto’s kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

  De auto’s van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto’s met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

   

   

   

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak