Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

BMW Compact M3 E30

 • Bouwjaar
  2007
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   wit
  • Bijzonderheden
   Perfecte staat. Winnaar Compact M3 Cup 2008 en 2009. Daarna slechts enkele wedstrijden gereden.

  Verkoopinformatie

  In perfecte staat verkerende BMW Compact M3 E 30. Winnaar van de Compact M3 Cup van 2008 en 2009. In seizoen 2010 en 2011 werd gereden voor het Deltion Rallyteam in de Nissan 350 Z Challenge, waardoor de BMW in de garage kon blijven staan. In 2012 en 2013 werden slechts enkele rally’s gereden waaronder de Hellendoorn- en Euregio Rally. De auto heeft nooit schade gehad en ziet er zowel aan de buitenkant als onderzijde “als nieuw” uit. Wegens te drukke zakelijke werkzaamheden mag de auto nu in de verkoop en is het een uitgelezen kans om perfect geprepareerd aan de start te komen te staan in een competitieve auto.

  De auto is volledig gedocumenteerd en er hoeven voor de start van de eerstvolgende rally geen reparaties te worden uitgevoerd. De motor is slecht enkele rally’s geleden door Bosch Tuning volledig nieuw opgebouwd en is de bekende 4-cilinder 16 kleppen S14 motor, met 220 pk bij 7500 t/min. De versnellingsbak is een Getrag 5 bak en het differentieel (welke onlangs is gereviseerd en is voorzien van een sper) heeft een overbrengingsverhouding van 5.44. Het onderstel is op maat gemaakt door KONI. Natuurlijk is de auto voorzien van al het noodzakelijke en goedgekeurde equipment zoals bijvoorbeeld een gelaste FIA rolkooi, kort stuurhuis met hydraulische pomp, Tripmaster, brandblusser en -installatie, rallystoelen, 6-punts harnasgordels, enz. De auto wordt geleverd inclusief 10 extra 8×17 velgen, een aantal competitie banden, lampen, extra voorbumper en diverse andere reservedelen.

  Technische informatie

  Motor
  4 cilinder lijnmotor16 v
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  2300 cc.
  Vermogen
  220 pk. bij 7500 t/pm.
  Versnellingsbak
  Getrag 5 bak, handgeschakeld.

  Opties & accessoires

  Deze BMW Compact M3 is geheel rallyklaar en voldoet aan alle noodzakelijke en voorschreven eisen.

  Historie

  De Compact M3 Cup is opgezet midden 2007 met de bedoeling een spectaculaire, snelle en gelijkwaardige rallycup te verkrijgen. Hierin is volledig geslaagd doordat met name de auto een succesnummer bleek te zijn. Betrekkelijk eenvoudig van bouw, betrouwbare techniek, perfecte rijeigenschappen en doorproefde aanpassingen om er een winnaar van te maken. Veel kenners hadden niet verwacht dat de auto met betrekkelijk standaard techniek zulke hoge klasseringen zou kunnen behalen binnen een zwaarbevochten rallykampioenschap. Op dit moment kan de Cupauto met zijn gillende M3 4-cilinder nog steeds uitstekend meekomen en valt onder de reglementen van Divisie 5.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak