Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Lamborghini Countach 25th Anniversary

 • Bouwjaar
  1989
 • Tellerstand
  34553 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Blauw met crème lederen interieur
  • Bijzonderheden
   25th Anniversary uitvoering

  Verkoopinformatie

  Afgeleverd in België in 1989, werd deze prachtige Lamborghini Countach 25th. Anniversary al die jaren behandeld zoals dat ook moet bij een supercar: koesteren, regelmatig rijden en op tijd service laten verlenen. Dan komt het  genieten van het extreme uiterlijk en verbluffende prestaties volledig tot zijn recht.

  Aan alles is te zien en te merken dat deze laatste uitvoering van de iconische Countach tot in detail goed is behandeld. Buiten minieme gebruikssporen is het interieur bijna als nieuw te omschrijven. Hiermee vormt het een perfecte balans met het lakwerk, want dat is onlangs op zeer professionele wijze vernieuwd.

  Met de aanschaf van deze Lamborghini Countach, die slechts een kilometerstand heeft van 34.553,  zal voor de nieuwe eigenaar wellicht een droom in vervulling gaan. Een droom die ook nog eens een heel lucratieve investering lijkt te worden, want de prijzen van Lamborghini’s en de Countach in het bijzonder zijn in korte tijd flink gestegen waarbij het eind nog lang niet in zicht lijkt te zijn.

  Wellicht is het nu de tijd om in te stappen en uw verzameling uit te breiden met een van de meest besproken creaties uit de automobielgeschiedenis.

  Technische informatie

  Motor
  V-12
  Cilinderinhoud
  5200 cc.
  Vermogen
  455 pk.
  Topsnelheid
  295 km/h

  Historie

  Onthuld in 1971, liet de Countach LP500 Prototype de autowereld sprakeloos toekijken op het moment dat op het display van de Autosalon van Genève de auto werd onthult. Ontwerper Marcello Gandini liet het publiek al versteld staan met de bloedmooie Miura, en zijn adembenemende concept cars, zoals de 1968 Alfa-Romeo Concept en 1970 Lancia Stratos Zero. Ze waren gedurfd en toonden een vervaarlijke wigvorm als ware het auto’s zo weggereden uit een SF filmdecor. Maar, zo radicaal als die ontwerpen waren, de LP500 oversteeg hen, als een voorbeeld van een street legal auto die werd getransporteerd uit een andere dimensie in ruimte en tijd.

  Het grootste gedeelte van zijn 15- jarige levensduur bleef de Countach nagenoeg ongewijzigd. Buiten de voor die tijd zeer opvallende en buitenproportionele grote achtervleugel en uitgeklopte wielkasten bleef de auto de scherpe lijnen houden. Bij de laatste uitvoering, de 25th Anniversary Countach, veranderde dat.

  Het ultieme meesterwerk werd nog een laatste keer vernieuwd, in 1988 werd de Countach 25th Anniversary voorgesteld aan het publiek, dit was een speciale versie die bedoeld was om het 25 jarige bestaan van de fabriek te herdenken.

  Deze nieuwe Countach was gebaseerd op de QuattroValvole, maar veel onderdelen waren aangepast, een nieuwe bumper vooraan en een andere spoiler met luchtinlaten om de voorste remmen af te koelen en de speciale zijlijsten zoals op de laatste QV’s gebruikt werden, er werd zelfs een nieuwe achterbumper ontworpen die ook in de Verenigde Staten kon gebruikt worden. Een andere voorbumper was echter nodig in de VS, maar op dit model werd deze wel in dezelfde kleur als de rest van de wagen afgewerkt, nieuwe luchtinlaten werden gebruikt voor de motorkoeling, deze motor kreeg wel terug benzine inspuiting voor de VS markt terwijl de Europese wagens nog altijd Webers gebruikten, omdat deze Countach de nieuwe Pirelli P-Zero banden kreeg moest de ophanging lichtjes aangepast worden.
  Er werden nieuwe sportzetels gemonteerd die electrisch instelbaar waren, zelfs de kleine zijvensters werden nu electrisch bediend en elke 25th Anniversary kreeg een volledige automatische airconditioning standaard. Deze speciale verjaardags Countach zou slechts in zeer beperkte oplage gebouwd werden, maar uiteindelijk werden er bijna 660 van verkocht waardoor dit de meest succesvolle Countach ooit werd.

  De allerlaatste Anniversary had een zilvermetallic carrosserie met een grijs lederen interieur. Deze auto is nu nog steeds eigendom van Automobili Lamborghini SpA. De Anniversary was een gepaste finale voor wat men zonder meer het model kan noemen dat eigenhandig de fabriek draaiende hield gedurende de meest moeilijke periodes, de Countach heeft het allemaal overleefd …

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak