Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Lancia Appia Coupe Pininfarina

 • Bouwjaar
  1960
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Donkerblauw met grijs dak, Grijs stoffen interieur
  • Bijzonderheden
   Rechstreeks uit Italie, oudere restauratie, zeer goede staat en biedt betaalbare exclusiviteit

  Verkoopinformatie

  Rechtstreeks afkomstig uit Italië kunnen we u een prachtige Lancia Appia Coupe Pininfarina aanbieden. Dit bijzondere exemplaar van bouwjaar 1960 en verkeert in een uitzonderlijk goede conditie. Alle onderdelen vertonen de oorspronkelijke originaliteit en werken naar behoren. Aan alles is af te zien dat een hele echte liefhebber de auto jarenlang heeft gekoesterd. Lakwerk, chroom en techniek: alles is balans.

  Ook het rijden is dik in orde; de Lancia stuurt strak, schakelt perfect en is rondom zeer plezierig en makkelijk te bedienen.

  Met de aanschaf van deze Appia Coupe schaart de nieuwe eigenaar zich in de groep van eigenaars va exclusieve auto’s want dat kan met recht worden gezegd met een productieaantal van slechts 973 stuks.

  Technische informatie

  Motor
  V- 4
  Cilinderinhoud
  1096 cc.
  Vermogen
  53 pk.
  Koppel
  86 Nm.
  Topsnelheid
  143 km/h
  Gewicht
  950 kg.
  Versnellingsbak
  4 versnellingsbak

  Historie

  Vormgegeven als zijn grote broer de Aurelia B10, werd in 1953 Lancia’s, nieuwe kleine auto geïntroduceerd: de Appia. De Lancia traditie van technische innovatie werd voortgezet door de montage van een ultra-compacte motor: een kleine blokhoek van slechts 10 graden, 1,089cc V4 met overhead-kleppen, hemisferische verbrandingskamers en bediend door 2 nokkenassen. De ‘Notchback’ stijl Series II auto’s kwam met een verlengde wielbasis en meer vermogen (tot van 38 tot 43pk), terwijl de laatste (3e) serie meerdere styling herzieningen kreeg en een motor met 48 pk.

  Als aanvulling op de standaard Appia saloon werd een serie limited edition-modellen geproduceerd op een apart chassis (codenummer ‘812,01’) met een body door ontworpen en gebouwd door het toonaangevende Carrozzeria Pinin Farina die tekende voor de 2 + 2 coupé, Vignale de cabriolet en Zagato GT coupé. Het motorvermogen werd verhoogd tot 53 pk voor deze meer sportieve Appias die, wanneer uitgerust met een lichtgewicht carrosserie, de 160 km/h. kon bereiken. Lancia heeft naar zeggen eerste voorstel van Pinin Farina verworpen maar gaf zijn zegen aan de tweede poging, die werd onthuld op de 1957 Geneva Motor Show. De productie werd later overgenomen door Carrozzeria Viotti, wiens auto’s nagenoeg identiek waren aan die van Pinin Farina.

  Pinin Farina heeft 973 auto’s gebouwd en Viotti 785 totdat in 1963 de productie stopte.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak