Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Lancia Flaminia GT Touring 2.8 3C Coupe

 • Bouwjaar
  1966
 • Tellerstand
  31113 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  826.138.1120
 • Kleur
  Antraciet metallic met cognac lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Zeer originele auto, deels gerestaureerd, slechts 168 stuks gebouwd

Verkoopinformatie

Deze prachtige Lancia Flaminia GT Touring 2.8 3C Coupe is oorspronkelijk in België geleverd op 30 juni 1966, en op 21 juni 1991 in Nederland geïmporteerd en hier geregistreerd. De eigenaar bezat de fraaie Coupe maar liefst 25 jaar en een dikke map met talloze facturen bevestigen het regelmatig gedane onderhoud. In die periode is de carrosserie ook overgespoten en zijn er plaatwerk reparaties verricht. Hiervan getuigen diverse foto’s. Het interieur is deels gedaan, maar de prachtige lederen stoelen zijn nog origineel en hebben een geweldig patina. Niets aan doen is onze mening.

Deze Flaminia is voorzien een Carrozzeria Touring Superleggera carrosserie. Wat wil zeggen dat het zelfdragende chassisplatform met buizenstructuur is afgewerkt met aluminium plaatwerk. Wat we nog nooit zijn tegengekomen en dus zeer zeldzaam, is dat deze auto is voorzien van een prachtig schuifdak.

Voor wie het destijds vooraanstaande, maar helaas niet meer bestaande merk Lancia een warm hart toedraagt en originaliteit en lichte patina kan waarderen moet zeker eens kennis maken met deze in slechts 168 stuks gebouwde Flaminia.

Technische informatie

Motor
V6
Carburatie
3 x Weber 35 DCNL carburetors
Cilinderinhoud
2775 cc.
Vermogen
150 bhp. at 5400 rpm.
Koppel
228 Nm. at 3500 rpm.
Topsnelheid
194 km/h
Gewicht
1340 kg.
Versnellingsbak
4 speed manual, (transaxle)

Opties & accessoires

Origineel schuifdak

Historie

De prachtige Lancia Flaminia serie werd gebouwd tussen 1957 en 1970. Naast de Lancia Flaminia Berlina verschenen verschillende coupé en cabriolet modellen welke vormgegeven werden door Touring, Pininfarina en Zagato. Het absolute hoogtepunt uit de Flaminia modelserie is de Flaminia Super Sport Zagato. Van deze beeldschone exclusieve sportcoupé werden slechts 150 exemplaren gebouwd waardoor deze automobiel zeer zeldzaam genoemd mag worden.

De Flaminia serie werd aanvankelijk uitgerust met 2500 cc. V6 motoren maar werden snel uitgeboord tot 2800 cc. terwijl de carburateurs zich ontwikkelden van een enkele Solex tot driedubbele Webers. De Flaminia was uitgerust met een carrosserie van aluminium en was technisch bijzonder door een de Dion-achteras met versnellingsbak en differentieel op die as (Transaxle). Een dure constructie die leidde tot een optimale verdeling van ca. 1330 kilo gewicht.

De Flaminia-serie had een succes moeten worden om Lancia naast bijvoorbeeld de succesvolle Flavia Berlina weer financieel gezond te maken. Eigenzinnigheid van Lancia en concurrentie uit het sportieve segment leidden echter tot veel te lage productieaantallen.
Tegenwoordig de Flaminia een gezocht verzamelaars stuk, wat gezien de schoonheid van de automobiel en de zeldzaamheid niet verwonderlijk is.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak