Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Maserati Quattroporte 4.2 V8 ZF aut.

 • Bouwjaar
  2008
 • Tellerstand
  38554 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Blu Oceano met crème lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Verkeert in nagenoeg nieuwstaat. Zeer lage kilometerstand. 2e eigenaar, alle documentatie aanwezig, dealer onderhouden

  Verkoopinformatie

  Er zijn soms auto’s die bijna iedereen aanspreekt. Dan komen merk, styling, techniek en uitstraling samen tot een echte “wannahave”. Deze auto’s zijn dan gewend aan liefhebbers die stil blijven staan, bewonderende blikken en voorzichtige aanrakingen. Het zijn natuurlijk geen auto’s van “dertien in een dozijn”, hoe mooi en goed zo ook mogen zijn. Nee, de “wannahave” auto is er vaak een uit het segment “onbereikbaar”. Maar er zijn ook auto’s die lijken in die categorie thuis te horen maar dat toch niet zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de betaalbare Maserati Quattroporte.

  De Quattroporte is al heel wat jaren de meest chique Italiaanse sportwagen die er is. Dit weergaloze ontwerp van Pininfarina spreekt iedere autoliefhebber aan. Ook die verknocht zijn aan een Audi, BMW of Mercedes. Alleen deze mensen durven vaak niet de stap te maken. Bang voor het onbekende, bang om buiten de paden te gaan en bang voor de mening van anderen. Dat is natuurlijk jammer, want op deze manier gaat het “grote genieten” aan hun voorbij. Wat dat dan precies is, is heel  moeilijk te omschrijven en kun je het beste ondervinden door plaats te nemen in het geweldige interieur waar je wordt omringt door het fijnste leer, hoog gepolijst hout en glimmend chroom. Weg met het strakke Duitse namaakleder en plastic chroom, dit is de real deal! Kent u het verschil tussen een kale, onpersoonlijke hotelkamer of een waar u de warmte en bezieling van de gastheer of gastvrouw voelt? Zo is het ook in de Maserati. Je voelt de liefde van de bouwers voor het merk met de drietand. Aan ieder detail is heel veel aandacht besteedt en de kwaliteit is (eerlijk gezegd heel anders dan de vroegere Maserati’s) op een heel hoog niveau. Net als op een fijne hotelkamer voelt u zich direct thuis in de Maserati en is het genieten vanaf de eerste minuut.

  Bent u eenmaal weer een beetje bijgekomen van al deze luxe en voortreffelijke styling, wordt het tijd om de 400 Italiaanse paarden aan te spreken… Het machtige maar toch gedistingeerde geluid van de dikke (van moeder Ferrari) V8 bezorgt iedere liefhebber terstond kippenvel. Rustig en normaal rijdend is er niets aan de hand, maar echt gas gevend voel en hoor je wat ze met Italiaanse emotie bedoelen. Dat is niet uit te leggen, dat moet u ervaren. Motorgeluid kun je het niet noemen, het is gewoon net een orkest wat de mooiste muziek maakt. Het schakelen met deze fantastische ZF bak gaat snel en is een wereld van verschil ten opzichte van het eerdere irritant trage Duo Select systeem. Dit is de versnellingsbak die bij deze auto hoort en waarbij alle techniek tot zijn recht komt.

  Deze Quattroporte 4.2 V8 ZF automaat van bouwjaar 2008, verbleef tot voor kort bij de Italiaanse en tevens eerste eigenaar. Dit was een oudere heer die zeer zuinig was op de auto en ook niet dagelijks heeft gebruikt. Hieraan is ook de onberispelijke staat van lak en interieur en natuurlijk de zeer lage kilometerstand van slechts 38.554 te wijten. Het was een heer met smaak, dat moge duidelijk zijn. Hij koos op 23 juli 2008 bij dealer Rossocorsa uit Milaan voor de prachtige kleur Blu Oceano met crème lederen interieur. Dit is naar veler mening ook de ultieme combinatie. Volledig dealer onderhouden en voorzien van alle documentatie kwam de auto recentelijk naar Nederland. Wij zijn oprecht blij deze zo goed als nieuwe Maserati Quattroporte in de verkoop te kunnen nemen omdat hij door zijn hoge kwaliteit en liefhebbersgehalte perfect in onze collectie past.

  Droomt u al een tijd van een Maserati Quattroporte maar komt het er niet van? Door drukte of gewoon omdat u het uzelf niet gunt? Zoiets mag niet gebeuren lijkt ons. Het leven wordt zoveel mooier als men meer geniet. Op autogebied hebt u dat genieten al heel gauw zelf in de hand. Met een beetje hulp van ons natuurlijk, want wij hebben de auto alvast voor u opgezocht!

   

  Technische informatie

  Motor
  V8
  Brandstofsysteem
  multipoint injectie
  Cilinderinhoud
  4244 cc.
  Vermogen
  400 pk. bij 7000 t/pm.
  Koppel
  460 Nm. bij 4250 t/pm.
  Topsnelheid
  270 km/h
  Versnellingsbak
  automaat

  Opties & accessoires

  Wij zouden u vervelen door hier alle opties op te noemen. Gaat u er maar rustig van uit dat alle nuttige en comfort verhogende opties aanwezig zijn.

  Historie

  Maserati gebruikte hun befaamde expertise in het bouwen van motoren en chassis voor het maken van snelle  grand tourers.
  Niets in de geschiedenis van Maserati belichaamt die geest beter dan de Quattroporte. De naam Quattroporte betekent in het Italiaans gewoon ‘vier deuren’, maar toch doet het niets af aan de allure van zijn eenvoudige en zelfverklarende naam, die is ontstaan ​​als aanleiding voor zes generaties van de fraaie sedan. De Quattroporte-familie is getuige geweest van de pieken en dalen van het merk, vele tijdperken die op hun eigen manier hebben bijgedragen tot wat Maserati nu is.

  In feite stond een vierdeurs sedan niet in Maserati’s boeken totdat een journalist met de naam Gino Rancati aan Maserati had voorgesteld om een ​​racemotor in een vierdeurs carrosserie te stoppen. Tot die tijd was Maserati nog steeds bezig met het bouwen van prachtige tweedeurs coupés en cabriolets. Gezien de bloeiende economische groei van de vroege jaren 1960, zag Maserati onder leiding van Adolfo Orsi dat de tijd rijp was om de allereerste Quattroporte te introduceren. Die werd op de Autosalon van Turijn in 1963 gelanceerd.

  Een paar decennia verder kunnen we een geweldig exemplaar aanbieden van al weer de vijfde uitvoering in de Quattroporte reeks. In tegenstelling tot veel van zijn tijdgenoten, is de Quattroporte in basis dus een sportwagen die toevallig vier deuren en ruimte voor vier heeft, eerder dan een vierdeurs sedan die een sportwagen probeert te zijn. Het heeft een 47:53 voor/achter gewichtsverdeling en in tegenstelling tot de eerdere Duo Select versnellingsbak werd bij de laatste serie de betere ZF versnellingsbak gemonteerd. Het motorengamma bestond uit een prachtig geluid voortbrengende V8 die 400 pk produceerden in de 4,2-liter versie, en 430 pk en 440 pk voor de grotere 4,7-liter versies.

  De Quattroporte is dus eigenlijk een sportwagen, chique verkleed, en die je overal in absolute stijl naar toe kan rijden, met of zonder chauffeur. En de wereld werd er verliefd op. Tegen de tijd dat de vijfde generatie Quattroporte de productie in 2012 beëindigde, verkocht Maserati 24.000 stuks, waardoor het merk werd opengesteld voor een hele nieuwe generatie Maserati-fans.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak