Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Mercedes Benz 190 SL

 • Bouwjaar
  1959
 • Tellerstand
  655 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  9500431
 • Kleur
  Hellgrün met cognac leder en groene softtop
 • Bijzonderheden
  Zojuist volledig, en naar concoursniveau gerestaureerd. Matching numbers.

Verkoopinformatie

Wat een beauty! Of moeten we zeggen”atemberaubend schön”? Hoe we het ook benoemen, iedereen die deze Mercedes 190 SL in het echt ziet is onder de indruk. Ten eerste van de bijzondere en originele Mercedes kleur Hell Grün genaamd, maar ook van de algehele fantastische afwerking. De hele auto is recentelijk op het allerhoogste niveau gerestaureerd en heeft nadien slechts 665 kilometer gereden. De fraaie cabriolet is dus compleet als nieuw.

Honderden foto’s zijn er gemaakt van het restauratieproces en die geven tot in het kleinste detail weer dat niets aan het toeval is overgelaten en er alles aan gedaan is om de auto op zo origineel mogelijke wijze te restaureren. Maar wel volgens de kwaliteitsnormen van nu. En die liggen hoog. Dat moet ook want de auto is kostbaar en dan wil je als eigenaar ook het beste van het beste.

Staat een 190 SL al langer op uw lijstje en knap u elke keer er op af omdat de auto het net weer niet is? Maak dan een afspraak en we laten u graag deze topper zien.

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor
Carburatie
2 x Solex carburatuer
Cilinderinhoud
1897 cc.
Vermogen
105 pk. bij 5700 t/pm.
Koppel
142 Nm. bij 3200 t/pm.
Topsnelheid
170 km/h
Gewicht
1100 kg.
Versnellingsbak
4 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

Op maat gemaakte driedelige kofferset in interieurkleur

Historie

De Mercedes-Benz 190 SL roadster kwam in 1955 op de markt als kleiner en eenvoudiger alternatief voor de dure, geavanceerde, Mercedes-Benz 300 SL roadster. Technisch had de 190 SL geen overeenkomsten met grote broer 300 SL maar de vormgeving, die velen aansprak, was direct gebaseerd op die van de 300 SL roadster. De Mercedes-Benz 190 SL was een echte toer-cabriolet die vooral gretig aftrek vond in de zonnige staten van Amerika. Door de fraaie vormgeving en het zeer goede comfort was de 190 SL een populaire boulevard cruiser. Naast de mooie vormgeving en het comfort bood de 190 SL zijn bezitter tevens hoogwaardige en betrouwbare techniek. De Mercedes-Benz 190 SL was voorzien van een 1897 cc. metende viercilindermotor die was voorzien van twee carburateurs. De vierversnellingsbak was volledig gesynchroniseerd en werd bediend door middel van een schakelpook op de vloer. Vanaf 1956 werd de 190 SL standaard voorzien van bekrachtigde remmen. Gedurende de gehele productieperiode was er een fraaie hardtop verkrijgbaar waardoor de auto een in een coupé veranderde. In Europa waren er veel 190 SL rijders die bijna standaard met de fraaie hardtop rondreden. In 1963 werd de 190 SL opgevolgd door de nieuwe Mercedes-Benz 230 SL roadster die bekend zou worden onder de naam “Pagode”.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak