Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche 911 3.6 Carrera 2 Coupe

 • Bouwjaar
  1989
 • Tellerstand
  213365 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ96ZLS400691
 • Kleur
  Schiefergrau met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Uniek mooie staat en volgens boekje onderhouden, alle documentatie aanwezig, goede investering

Verkoopinformatie

We hebben weer een prachtige Porsche 964 Carrera 2 Coupe kunnen bemachtigen in een van de meest gezochte kleurstellingen, namelijk Schiefergrau met zwart lederen interieur. We hadden al het genoegen deze auto te mogen verkopen, en wel in 2005. De laatste eigenaar heeft de auto dus ruim 10 jaar met het grootste plezier in bezit gehad en we moeten eerlijk zeggen dat hij er nog net zo uit ziet als toen. Mooi in de lak, fijn onderhouden techniek en met de grootste liefde voor het merk uit Stuttgart bereden. Gewoon een liefhebbersauto pur sang!

De 911 is in 1998 uit Duitsland gehaald door destijds een van de meest gerenommeerde Porsche specialisten van het land. De 3.6 Coupe is voorzien van mooie originele extra’s, waaronder airco en een schuifdak. Later zijn de befaamde Cupvelgen en -spiegels gemonteerd wat het uiterlijk helemaal af maakt. De leek zal misschien zeggen dat de auto al behoorlijk wat kilometers heeft gemaakt, maar de insider weet wel beter. De ruim 2 ton is geen enkel probleem want de motor loopt en ziet er uit alsof deze de helft heeft gelopen. Het schakelen, remmen en sturen: alles voelt zeer goed aan. Deze Porsche laat maar weer eens zien dat als je de ware liefhebber zijn gang laat gaan, de kwaliteiten van Porsche meer dan uitmuntend tot zijn recht komen.

De auto is natuurlijk voorzien van alle onderhoudsboekjes en documentatie inclusief de facturen van het onderhoud. We kunnen een heel mooi verhaal houden hoe goed deze auto wel niet is, maar papier is gewillig en op de foto ziet alles er goed uit…Kortom, zelf beleven is het beste en indien u een heel erg goede Porsche 964 Carrera 2 Coupe wenst, zou ik er een telefoontje aan wagen en een afspraak maken.. 0651991580.

 

Technische informatie

Motor
Zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Injectieysteem
Cilinderinhoud
3600 cc.
Vermogen
250 pk.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak

Opties & accessoires

-airconditioning

-schuifdak

-17″ Cup velgen

-Cup spiegels

-stoelverwarming  links en rechts

-achterruitwisser

-achterruitspoiler

-“turbo”stoelen

-alarminstallatie

 

Historie

Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

.Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
• Carrera 2, de ‘gewone’ versie
• Carrera 4, met vierwielaandrijving
• 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
• 964 Speedster
• Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
• Turbo S, een Turbo met meer vermogen

Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

 

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak