Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche 911 3.6 Carrera 4 Coupé

 • Bouwjaar
  1990
 • Tellerstand
  154957 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ96ZLS407823
 • Kleur
  Schiefergrau metallic met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Sublieme staat, recent uitgebreid gerestaureerd incl. motorrevisie, matching nrs. Goed gedocumenteerd.

Verkoopinformatie

Werkelijk sublieme Porsche 911 Carrera 4 Coupé van bouwjaar 1990. Deze in de veel gezochte kleur Schiefergrau  met zwart leder uitgevoerde coupé is in Duitsland afgeleverd en in 1997 naar Nederland gekomen. De auto is compleet gedocumenteerd inclusief folders, facturen, onderhoudsboekje en origineel Porsche Zertifikat. Uit het laatste document blijkt dat het hier een matching numbers auto betreft.

Recent is bij de Porsche op professionele wijze de puntjes op de i gezet. O.a. is de motor gereviseerd. Niet zozeer omdat deze versleten was, maar omdat er modificaties nodig waren. Dan ligt de motor toch open en heeft de eigenaar besloten alles weer als nieuw te laten maken. Een uitgebreide fotoreportage bewijst dat kosten noch moeite zijn bespaard om alles weer op hoog niveau te brengen. De koppeling is compleet vernieuwd evenals revisie van startmotor en dynamo, remmen enz. Qua carrosserie is een prachtige nieuwe laklaag aangebracht.

Deze vierwielaangedreven coupé is voorzien van gewilde accessoires zoals airco, elektrisch schuifdak en 17″ Cupvelgen.

Wellicht droomt u als autoliefhebber al jaren van het merk Porsche maar bent u er nooit aan toegekomen er echt werk van te maken er een aan te schaffen. Zou het dan nu niet eens tijd worden u zelf te trakteren op de laatste echte pure Porsche? Vierwielaandrijving, perfect onderhouden en gedocumenteerd, meest gezochte kleur, leder, airco, ongekend rijplezier en last but not least: een perfecte investering: wat wilt u nog meer ? Een afspraak maken om alle lofuitingen over deze Porsche zelf te ondervinden ? Wij vernemen het graag!

 

 

Technische informatie

Motor
Zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3600 cc.
Vermogen
250 pk.
Versnellingsbak
handgeschakelde 5 bak

Opties & accessoires

Schiefergrau metallic lak

Airconditioning

17″ Cupvelgen

Elektrisch bedienbaar schuifdak

 

 

Historie

Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

.Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
• Carrera 2, de ‘gewone’ versie
• Carrera 4, met vierwielaandrijving
• 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
• 964 Speedster
• Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
• Turbo S, een Turbo met meer vermogen

Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak