Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2006
 • Tellerstand
  45303 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z5U724048
 • Kleur
  Arctic zilver metallic met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Uniek lage km.stand, slechts 45.303! Verkeert in nieuwstaat, dealer onderhouden, Duitse levering.

Verkoopinformatie

Elke keer denken we dat we nu toch echt wel de mooiste hebben gevonden en dat het niet beter kan.. Groot is dan de verbazing als we er toch nog weer een tegenkomen die net dat beetje meer heeft dan alle anderen die worden aangeboden. Want waar vind je een sublieme en werkelijk in nieuwstaat verkerende Porsche Boxster 3.2 S met slechts 45.303 km op de teller? Dat is echt super uniek.

Even wat feiten: afgeleverd in Duitsland, Porsche dealer onderhouden, volledig eerste lak, voorzien van prachtige opties, enz. Geen krasje, deukje of ook maar de kleinste beschadiging is er te vinden aan exterieur of interieur. Werkelijk alles is als nieuw! Het hoeft dan ook geen betoog dat het rijden op hetzelfde hoge niveau staat: als nieuw. Wij hebben deze Boxster twee jaar geleden mogen aangekocht in Duitsland en de huidige Nederlandse eigenaar bevalt de auto zo goed dat hij de stap naar het nieuwere type Boxster wil maken. Daarmee komt deze fantastische auto vrij voor u. Natuurlijk zijn alle boekjes en onderhoudsfacturen aanwezig waaronder een recentelijke uitgevoerd grote beurt.

Twijfelde u al een tijdje over wat te kopen? Denk dan eens heel serieus na over deze Boxster 3.2 S. Want hiermee schaft u zich iets heel moois en betrouwbaars aan. Bekijk ook eens de lijst met opties. Die geeft ook een goede indruk dat er serieus is nagedacht over wat er als extra bij moest worden besteld. Echt nuttige en mooie zaken.

Bedenk dat dit alles tezamen een prijs moet opbrengen die gezien de kwaliteit en uitvoering echt heel realistisch is en op sportwagengebied alleszins betaalbaar. Daarnaast is het ook nog eens een goede investering want we zien de prijzen van dit type niet zakken, en het geeft heel, heel veel rijplezier. Dat willen we u graag laten beleven.

Technische informatie

Motor
zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
280 pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Gewicht
1360 kg.
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

XMK  roll-over bar in car color

288  headlamp washer

342  seat heating

375  two way electrical  sports seats left

376  two way electrical sports seat right

424  CD compartment

440  windscreen antenna

490 sound system ASK

534 alarm 433 Mhz

551  winddefelctor

567  top tinted windscreen

573 automatic airconditioning

584  storage box on engine compartment

601 Xenon lights

610  DVD navigation Europe

665 PCM 2 incl radio-CD

666 Telephone module for PCM2

670 navigation module for PCM2

983  leather seats

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak