Bloemendaal Classic & Sportscars

SS 1 Airline Saloon

 • Bouwjaar
  1935
 • Tellerstand
  190 mijlen
 • Prijs
  €op aanvraag
 • Chassisnummer
  249094
 • Kleur
  Maroon rood met idem interieur
 • Bijzonderheden
  Zeer unieke auto, nog slechts 13 exemplaren wereldwijd. Concoursniveau ! Restauratie in 2017 uitgevoerd door specialist Davenport Cars Engeland

Verkoopinformatie

Verdere informatie volgt spoedig

Technische informatie

Motor
6 cilinder lijnmotor
Cilinderinhoud
2664 cc
Vermogen
70 pk. bij 4000 t/pm.
Topsnelheid
135 km/h
Gewicht
1380 kg
Versnellingsbak
4 versnellingsbak

Historie

Jaguar’s erfgoed strekt zich uit tot 1922 en de geboorte van de Swallow Sidecar Company. Verbazingwekkend genoeg duurde het bijna tien jaar voordat dit zich snel uitbreidende bedrijf een ​​baanbrekende auto te lanceren.

Nadat hij de gevestigde orde verrast bij zijn debuut in het Mayfair Hotel in Londen in 1931, vestigde de SS1 zich als een voertuig dat kon wedijveren met het beste dat Alvis en Bentley te bieden hadden. Met zijn adembenemende wingline en eersteklas interieur was het een geweldige en vernieuwende verschijning.

Het debuteerde als een coupé, maar verschillendede SS-stijlen werden snel toegevoegd aan de SS1-line-up – de meest bekende is de SS100. Maar het was de saloon, waarvan we er hier een te koop aanbieden, die de orderboeken vulde. Het verbluffende Airline-model met zijn afgedekte reservewielen en de gestroomlijnde vorm weerspiegelden de art deco-stijl uit die tijd. De auto werd geproduceerd tussen 1934 en 1936, en er werden er slechts 624 geproduceerd.

Jaguar-oprichter Sir William Lyons was geen voorstander van het uiterlijk van dit model en de Airline werd dan ook toegeschreven aan de invloed van William Walmsley – de oorspronkelijke partner van Lyon, die het bedrijf snel zou verlaten. Niettemin wordt het nu beschouwd als het meest opvallende van alle SS1-carrosserievarianten.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog had SS 20.000 auto’s verkocht en deze kwamen in grotendeels ongeschonden uit het conflict. Tegen die tijd hadden de onsmakelijke connecties van de SS-initialen van het bedrijf een verandering nodig – en in februari 1945 werd het Jaguar Cars.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak