Bloemendaal Classic & Sportscars/
Nieuws

Met Alfa Romeo GTV-6 aan de start van de Eifel Rallye

Van 20 t/m 23 Juli jl. mochten we op uitnodiging van zijn eigenaar de befaamde Eifel Rallye in Duitsland rijden met een Alfa Romeo GTV-6 2.5 Groep A.
Dit was destijds een officiële Autodelta, dus fabrieksauto, en kampioen van Italië in 1982, 1983 en 1984. Een auto met prachtige historie en om zuinig op te zijn dus. En dat hebben we ook gedaan, maar wel met een goede balans tussen snelheid en risico. Voor ons was het na 24 jaar niet gereden te hebben in een rally geprepareerde Alfa GTV6 een fijne ervaring en bracht het mooie herinneringen terug. De verleiding is weer groot om zelf ook weer een auto te gaan prepareren. We zullen zien…

De wedstrijd werd verreden rondom de plaats Daun in de Eifel. dat is een geweldige omgeving om pk’s los te laten. En die waren er in overvloed want onder de maar liefst 150 equipes waren tientallen Groep B auto’s. Deze vlammende auto’s werden verboden omdat ze te snel waren, maar komen tijdens dit soort evenementen, vaak bereden door de coureurs van destijds, nog steeds aan de start. De Alfa GTV-6, die rechtstreeks uit Engeland kwam als deelnemer aan het Goodwood Festival of Speed, deed het prima en kwam zonder problemen over het finishpodium. We hopen er volgend jaar weer bij te kunnen zijn.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak