Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

AC Cobra 427

 • Bouwjaar
  1968
 • Tellerstand
  2620 miles
 • Prijs
  Verkocht
  • Bijzonderheden
   Imponerende, compleet aluminium AC 427 Cobra van bouwjaar 1968 met zeer bijzondere historie. Volledig gerestaureerd.

  Verkoopinformatie

  U kunt natuurlijk wachten totdat uw droomauto op het internet verschijnt als zijnde te koop, maar een zoekopdracht bij ons neerleggen geeft veelal een sneller en gerichter resultaat.

  Net als ontelbare andere autoliefhebbers had een van onze klanten al van jongs af aan de droom ooit een AC Cobra te bezitten. Hij kwam enige tijd geleden bij ons met het verzoek er een voor hem te vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we het is niet de eerste keer dat een schier onmogelijke opgave toch uiteindelijk gelukt is. We zien het natuurlijk ook als een uitdaging, daar waar anderen vaak zeggen dat het toch niet lukt, gaan wij weer een stapje verder. En dit geval was de eerste stap richting ons archief van zeer vele connecties in binnen-, maar vooral ook het buitenland. Verzamelaars, collega’s, beheerders van grote collecties of juist kleine, maar wel heel gespecialiseerde verzamelingen: in de 40 jaar dat we ons professioneel bezig houden met bijzondere auto’s hebben we een prachtig relatiebestand opgebouwd waar we zuinig op zijn en goed onderhouden. Die relaties leveren over en weer zeer regelmatig die mooiste deals op.

  Een direct resultaat van onze inspanningen is dat we de buitenlandse eigenaar van deze bijzondere Cobra wisten te achterhalen. En ja, hij wilde eventueel wel verkopen. Dan is het niet wachten of uitstellen, maar direct een afspraak maken om te auto te gaan bezichtigen. Vooraf hadden we alle nummers en historie, die zelfs tot 1968 terug gaat, volledig nagetrokken en aangekomen bij de zeer  vriendelijke eigenaar en uitgebreid alles doorgenomen te hebben en de auto volledig gecheckt, wisten we dat alles exact klopte. De koop was toen eigenlijk nog een formaliteit en de nieuwe eigenaar was in de wolken met zijn droomauto.

  Wij verzorgden natuurlijk het transport, de taxatie, verzekering en de keuring voor het verkrijgen van een kenteken.

  Bent u ook al jarenlang van plan een bijzondere auto te kopen maar u kunt de juiste niet vinden? Laat ons dan weten wat uw plannen zijn, en er is een vrij grote kans dat we u kunnen helpen.

   

   

  Technische informatie

  Motor
  V8
  Carburatie
  Holly four barrel carburateur
  Cilinderinhoud
  7010 cc.
  Vermogen
  460 pk. bij 6000 t/min
  Topsnelheid
  255 km/h
  Gewicht
  1100 kg.
  Versnellingsbak
  4 speed toploader

  Historie

  De geschiedenis begint met de samenwerking tussen twee Engelse pioniers, slager John Portwine en ontwerper John Weller die in 1902 hun eerste project startten. In 1907 ontwikkelden ze een eenvoudige driewieler, die niet alleen handig als ‘sociable’ kon worden gebruikt, maar ook als besteller. De afkorting AC was geboren.
  In 1929 werd AC Cars overgenomen door William Hurlock jr. Zijn familie bleef tot in de jaren 80 verbonden aan het merk AC. Zijn verdienste was het vooral om het merk naar een hoger niveau te tillen, zo tussen Jaguar en Alvis in.

  Tot 1953 bleef AC traditionele auto’s bouwen, maar in dat jaar werd de AC Ace aan het publiek voorgesteld. De Ace was een sportieve auto, met een licht buizenframe en de eigen AC-motor. Het ontwerp was afkomstig van John Tojeiro. Twee jaar later werd een coupe model uitgebracht, de AC Aceca. Omdat de eigen motor aan het eind van de ontwikkelmogelijkheden raakte, heeft AC een motor van Bristol ingezet en de laatste wagens werden voorzien van een 6 cilinder Ford motor. Een ruimer model, de Greyhound, werd in 1962 voorgesteld en die was voorzien van de Bristol 2.2 liter motor.

  AC is voornamelijk bekend geworden door de Cobra. Deze uitvoering van de AC Ace bedacht is door een Texaan: Carrol Shelby. Hij gebruikte de AC Ace en lepelde daar een enorme Amerikaanse Ford V8 in en ‘the rest is history’. Tot op de dag van vandaag vinden de Amerikanen dat het een Amerikaanse auto is, terwijl de Engelsen het als een Britse auto beschouwen.

   

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak