Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Alfa Romeo Spider Duetto 1750 Veloce

 • Bouwjaar
  1970
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Alfa Rosso met zwart interieur
  • Bijzonderheden
   Meest gezochte type Alfa Spider, goede investering en super om mee te rijden.

  Verkoopinformatie

  Prachtige Alfa Romeo Spider van het eerste type genaamd Duetto en uitgerust met de krachtige 1750 motor. Dit type Alfa komt de laatste jaren steeds meer in trek bij liefhebbers van echte Italiaanse auto’s. Mooie bijkomstigheid is dat ze op dit moment ook nog relatief betaalbaar zijn, maar dat daar verandering in komt is wel zeker. Prijzen stijgen constant en wellicht is nu het juiste moment om er nog een aan te schaffen.

  Deze Duetto is oorspronkelijk afgeleverd in Duitsland in een van de laatst verkrijgbare uitvoeringen met dubbele rembekrachtiger en carburateurs. De Alfa werd in het verleden uitgebreid gerestaureerd. Niet op absoluut concoursniveau maar wel dat het nu een perfecte kwaliteit  / prijs verhouding oplevert. Uiteindelijk zal de ware liefhebber er mee willen rijden en genieten van de uitmuntende wegligging en heerlijke besturing. Wij kennen diverse eigenaren van Spiders die meerdere, en vaak duurdere klassiekers bezitten, en toch de Spider uit de garage halen als ze “echt” willen autorijden. Lekker rustig toeren is heel goed mogelijk, maar wil je eens opschieten dan merk je dat je menig moderne auto achter je kunt laten, en dat met een 45 jaar oude auto! Op dit moment zit de auto in de collectie van een echte liefhebber van Italiaanse auto’s. Wegens tijdgebrek om volop van deze Duetto te kunnen genieten mag hij nu worden verkocht.

  Betrouwbare techniek, een supermooi gelijnde carrosserie, geweldige rijeigenschappen en een meer dan uitstekende investering: valt er nog meer wensen? Wij dachten van niet. Godersi la Vita!!

  Technische informatie

  Motor
  4 cilinder lijnmotor met dubbele bovenligende nokkenassen
  Carburatie
  2 x dubbele carburateurs
  Cilinderinhoud
  1779 cc.
  Vermogen
  118 pk.
  Koppel
  186 Nm.
  Versnellingsbak
  5 versnellingsbak

  Historie

  Spider is de naam waaronder Alfa Romeo sinds 1966 zijn roadsters verkoopt.  Het eerste model werd geproduceerd van 1966 tot 1993.
  In 1966 stelde Alfa Romeo op het autosalon van Genève de eerste Spider voor: de 1600 Spider. Het chassis was gebaseerd op dat van een Giulia 105 en het ontwerp kwam van Pininfarina. De tweezitter kreeg een 1600 cc 4 cilinder motor van 109 pk. Na een wedstrijd werd het model Duetto gedoopt.

  In 1967 rijdt Dustin Hoffman in de film The Graduate rond in een Spider Duetto wat de wagen ook meteen populair maakte aan de andere kant van de oceaan. In datzelfde jaar kreeg de Spider zijn eerste update al met de 1750 Spider Veloce, voorgesteld op het autosalon van Brussel. Hij krijgt de motor van de 1750 Veloce en beschikt nu over 113 pk. In 1968 werd de Spider 1300 Junior geïntroduceerd met een kleinere 1290 cc motor die zorgde voor 89 pk.
  Met de Fastback Spider in 1969 werd de styling voor het eerst aanzienlijk gewijzigd. Het grootste verschil zat aan de achterpartij van de auto: de “sepiaschelp” werd vervangen door een sportiever en moderner ogende rechte achtersteven. In 1971 werd de 2000 Spider Veloce geïntroduceerd, nu met 131 pk sterke motor. De 2000 verving de 1750 en een jaar later werd ook de 1300 vervangen door de 1600 Junior.
  Op 10 maart 1983 werd op het salon van Genève een nieuwe Spider voorgesteld met een grote rubberen spoiler en achterbumpers, wat het uiterlijk van de auto serieus veranderde. De Junior naam werd geschrapt en de Spider heeft nu de typeaanduidingen 1.6 en 2.0. Deze versie wordt ook wel eens spoiler Spider genoemd. De bekendste benaming is wel “Spider type III” of “Spider Aerodinamica”.

  Op het autosalon van Genève in 1986 presenteerde Alfa Romeo de Spider Quadrifoglio Verde met een hardtop. Hij kreeg ook een grotere voorspoiler, sideskirts en verschillende andere kleinere wijzigingen.
  In 1990 kreeg hij voor het laatst een grondige facelift en in 1993 liep de laatste klassieke Spider van de band. Het model werd 26 jaar lang gebouwd.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak