Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Alfa Romeo GT 1300 Junior ‘Scalino’

 • Bouwjaar
  1968
 • Tellerstand
  23238 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  AR121320
 • Kleur
  Alfa Rosso met zwart interieur
 • Bijzonderheden
  Origineel NL auto, recent zeer uitgebreid geoptimaliseerd met nieuwe motor, versnellingsbak enz.

Verkoopinformatie

Deze origineel in Nederland geleverde auto kende jarenlang dezelfde eigenaar die de auto auto heerlijk droog in de kelder had staan, samen met zijn andere hobbyauto’s. De huidige eigenaar kocht 4 jaar geleden de auto bij ons om er niet alleen van te gaan genieten, maar vooral ook om alles perfect in orde te gaan maken, puur als hobby. En dat is ook gelukt. Van motor tot achteras, nieuwe GTA wielen, versnellingsbak en interieur: niets werd aan het toeval overgelaten om perfectie na te streven. Spreekt voor zich dat alle facturen aanwezig zijn.

Maar zoals we vaker zien: is een project eenmaal klaar dan beginnen de handen weer te jeuken voor iets nieuws, zo ook in dit geval en dus mag de GT Junior weer in de verkoop. De auto is hiermee een uitgelezen kans voor de liefhebber die als basis een prachtige en originele “Scalino” wil hebben maar dan wel een die vooral qua techniek het beste van het beste wil.

 

Korte beschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden:

Motor: Kompleet gereviseerd door Hesshaus Tuning Hannover ( zie FB Marco Hesshaus foto’s/ album/ ” Michels 1350 ccm Alfa …” ) bestaande uit: 1350 cc, 120 pk motor, bussen met hoge compressie zuigers op maat gemaakt door JE Pistons. Cilinderkop geflowd voorzien van grotere inlaat/uitlaat kleppen en snelle nokkenassen. Gebalanceerde nieuwe krukas, zuigers en drijfstangen compleet uitgewogen en gebalanceerd. Gebalanceerd en lichter vliegwiel met nieuwe verzwaarde koppeling, drukgroep en druklager. Alfaholics RvS sport uitlaatsysteem. Weber carburateurs gereviseerd en voorzien van andere sproeier bezetting met open luchtfilter. Origineel luchtfiltersysteem aanwezig. Dynamo en startmotor compleet gereviseerd. Geheel is afgesteld en ingeregeld op een vermogensbank, zie resultaat dyno (foto) Revisie is uitgevoerd bij km stand ca. 21800.

-Versnellingsbak compleet gereviseerd voorzien van nieuwe lagers en synchro ringen.

Algemeen: Alfaholics fast road suspension kit “B” , voorzien van gele koni’s rondom. Gereviseerde achteras,  remmen rondom gereviseerd inclusief nieuwe rembekrachtiger.  Stuurhuis kompleet gereviseerd.

 

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor DOHC (Motor nummer: AR00530*14090)
Carburatie
Weber carburateurs
Cilinderinhoud
1350 cc.
Vermogen
120 pk.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

14 inch GTA lichtmetalen velgen

gerestaureerd houten stuurwiel

1350 cc. Hesshaus motor

Alfaholics fast road suspension kit “B” , voorzien van gele koni’s rondom.

Alfaholics RvS sport uitlaatsysteem

Monit tripmaster

Historie

De Alfa Romeo Giulia GT werd vormgegeven door Bertone en kan tot één van de meest geslaagd vormgegeven compacte GT’s van de laatste decennia gerekend worden. Naast een voortreffelijke vormgeving beschikt de Giulia GT over een uitstekend weggedrag, een sublieme motor en praktisch gebruiksgemak; de Giulia GT is een tweepersoons GT in hart en nieren en een toonbeeld van alles waar Alfa Romeo voor staat; sportiviteit, raffinement en klasse. De Giulia GT is voorzien van een volledig aluminium viercilinder lijnmotor met twee bovenliggende nokkenassen en een vijfversnellingsbak.
De Giulia GT “Bertone” werd gebouwd van 1963 tot 1972 met de zgn. “brievenbus” neus. Van 1972 tot en met 1977 volgde de Lusso met vernieuwde neuspartij. De GT Bertone was door de jaren heen leverbaar met 1300, 1600 en 1750 cc motoren. Daarnaast werd in 1971 de 2000 GTV op de markt gebracht, deze werd ook tot 1977 geproduceerd.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak