Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  88603 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Seal Grau met two tone grijs /zwart lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Door eigenaar en dealer /specialist perfect onderhouden, veel waar voor zijn geld

  Verkoopinformatie

  Het was even afwachten maar via via hebben we weer een prachtige Porsche Boxster  3.2 S kunnen bemachtigen. Uitgevoerd in een van de meest gezochte kleuren combinaties; Seal Grau met two tone interieur. De Boxster is perfect onderhouden door dealer en specialist, maar de eigenaar wist er ook goed mee om te gaan. Geen enkele beschadiging te bekennen aan het lakwerk en ook het interieur is werkelijk als nieuw. De iets meer kilometers als wat u van ons gewend bent is de auto niet alleen aan te zien, maar ook de techniek verkeert in een prachtige staat.

  We hebben de klanten voor een Boxster S als deze bijna in de rij staan en verwachten weer snel te zullen verkopen. Denkt u er ook serieus een auto als deze een keer aan te willen schaffen, laat het ons dan weten zodat we u bijtijds kunnen informeren als er weer een nieuw exemplaar is binnengekomen. Dit zal o verigens niet al te vaak zijn want we leggen de lat hoog qua kwaliteit en we willen de prijs scherp houden. Via ons uitgebreide netwerk lukt het gelukkig toch iedere keer weer.

  Technische informatie

  Motor
  zes cilinder boxer motor
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  3179 cc
  Vermogen
  280 pk. bij 6200 t/pm.
  Koppel
  320 Nm. bij 4700 t/pm.
  Topsnelheid
  268 km/h
  Versnellingsbak
  6 versnellingsbak, handgeschakeld

  Historie

  De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
  De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
  Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
  De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
  De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

  In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak