Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Alfa Romeo GT 1600 Junior

 • Bouwjaar
  1973
 • Tellerstand
  45122 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  AR2200893
 • Kleur
  Alfa Rosso met grijs stoffen interieur
 • Bijzonderheden
  Unieke originele, ongerestaureerde (!) staat, van 1973 tot 2011 in Italië, daarna 1 Nederlandse eigenaar

Verkoopinformatie

Dit is nou een Alfa Romeo GT Junior die men zeer, zeer sporadisch tegenkomt. Waarom? Nou domweg omdat de tand des tijds op de meeste Juniors een zodanige invloed heeft gehad dat ze het niet hebben overleefd of ze zijn al uitgebreid gerestaureerd. In dat laatste geval is de kans heel groot dat, zoals we dat als autoliefhebber altijd zeggen: “de ziel er ook uit is”. Echte originele, ongerestaureerde en nog subliem uitziende exemplaren zijn heel erg uniek; maar hier hebben we er een!

We spreken over een Alfa Romeo GT 1600 Junior van bouwjaar 1973 met slechts origineel 45.122 km op de teller! Nieuw geleverd aan Giovanna Bertoni (jammer trouwens dat ze geen Bertone heette, maar dat terzijde) uit Piombino. Tot 2011 verbleef de Coupe in goede Italiaanse handen en kwam toen naar Nederland. Hier nam ook een echte liefhebber het prachtige houten stuur weer ter hand tot wij de kans kregen de auto aan te mogen bieden. En daar zijn we heel erg blij mee.

De ware liefhebber en kenner weet waar hij moet kijken, maar om u even op weg te helpen: een perfecte carrosserie met alle originele puntlassen, geweldige passingen van portieren, dorpels en spatborden. Een interieur als bijna nieuw met nog het typische luchtje dat alleen in een oude Alfa hangt, en in het dashboardkastje nog de originele Italiaanse papieren, Libretto genaamd… Mooie rvs en chroomdelen en een nog nieuw reservewiel! Natuurlijk is de gehele auto compleet roestvrij. En bekijkt u de foto’s van de onderkant eens heel goed. Vooral de vakman zal direct zien dat hier niet gelast of gerestaureerd is; absoluut origineel en zelfs de wielkasten nog geheel in kleur en de rest in een bescheiden aanwezige fabriekswax. De carrosserie toont op de motorkap en voorspatborden na nog de originele fabriekslak!

Door de weinige kilometers mag u er van uit gaan dat de techniek ook perfect is. En dat is het. Rijdend met deze Bertone waan je je terug in de tijd en voelt het alsof je zojuist de showroom uit bent gereden. Het sturen, remmen en het superzachte schakelen: alles functioneert en voelt aan als nieuw. Heel erg uitzonderlijk en een prachtige ervaring.

Wilt u gewoon een lekkere oude Alfa om te sleutelen en rond te scheuren, laat u dan alstublieft deze staan. Bent u echter de liefhebber die nostalgie, historie, en het koesteren van het mooiste wat de Milanese Alfa fabrieken hebben voortgebracht op waarde weet te schatten? Dan liggen wij in ieder geval op dezelfde golflengte en tonen u, net zoals verkoper Luca van Alfa dealer Lizio & Talamucci dat destijds ook deed aan Giovanna, met alle plezier deze bijzonder Alfa Romeo GT 1600 Junior.

 

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor DOHC
Carburatie
2 x Solex carburateurs
Cilinderinhoud
1570 cc.
Vermogen
109 pk
Gewicht
1080 kg.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak, handgeschakeld

Historie

De Alfa Romeo Giulia GT werd vormgegeven door Bertone en kan tot één van de meest geslaagd vormgegeven compacte GT’s van de laatste decennia gerekend worden. Naast een voortreffelijke vormgeving beschikt de Giulia GT over een uitstekend weggedrag, een sublieme motor en praktisch gebruiksgemak; de Giulia GT is een tweepersoons GT in hart en nieren en een toonbeeld van alles waar Alfa Romeo voor staat; sportiviteit, raffinement en klasse. De Giulia GT is voorzien van een volledig aluminium viercilinder lijnmotor met twee bovenliggende nokkenassen en een vijfversnellingsbak.
De Giulia GT “Bertone” werd gebouwd van 1963 tot 1972 met de zgn. “brievenbus” neus. Van 1972 tot en met 1977 volgde de Lusso met vernieuwde neuspartij. De GT Bertone was door de jaren heen leverbaar met 1300, 1600 en 1750 cc motoren. Daarnaast werd in 1971 de 2000 GTV op de markt gebracht, deze werd ook tot 1977 geproduceerd.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak