Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Alfa Romeo GTV 2000 Rally

 • Bouwjaar
  1971
 • Tellerstand
  6926 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  AR2423490
 • Kleur
  Pino Verde met zwart interieur
 • Bijzonderheden
  Recent zeer uitgebreid rally geprepareerd.

Verkoopinformatie

Veel geld en moeite werd er geïnvesteerd om deze prachtige Alfa Romeo GTV 2000 van bouwjaar 1971 in de huidige staat te krijgen. In 2016 is de carrosserie flink onder handen genomen en daarna is de techniek op professionele wijze aangepakt. Niets werd aan het toeval overgelaten want uitvallen tijdens een rally door iets wat voorkomen had kunnen worden is natuurlijk geen optie.

De eigenaar heeft dus een lange lijst met wensen  ingeleverd met de preparateur en die is vol aan het werk gegaan. Spreekt voor zich dat alle facturen en documenten worden bijgeleverd. We mogen zeggen dat het eindresultaat best gezien mag worden. De auto ziet er niet alleen mooi strak en gaaf uit maar ook de techniek functioneert uitstekend. De fraaie GTV rijdt en loopt echt top. Met voldoende vermogen in de lichtmetalen viercilinder DOHC om de slechts 1040 kg. wegende auto prima prestaties te geven. De wegligging is zoals we dat van een echte Alfa mogen verwachten: goed en in combinatie met een precies te doseren stuurinrichting een regelrecht plezier. Je zult maar zo’n hobby hebben om enkele dagen te mogen genieten van een rally…, en dan in zo’n auto… Heerlijk om mee te rijden maar ook om prima om te bezitten, want ook dit type noteert steeds hogere prijzen.

Maar in eerste instantie koop je de groene Coupe om van te genieten. De vorige eigenaar moet wegens te drukke bezigheden helaas de sleutels doorgeven aan een volgende rally enthousiasteling…. U misschien?

 

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor DOHC
Carburatie
2 x dubbele Dellorto carburateurs
Cilinderinhoud
1962 cc.
Vermogen
130 pk.
Topsnelheid
200 km/h
Gewicht
1040 kg.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak

Opties & accessoires

Alle voorkomende zaken waarmee een op professionele wijze geprepareerde rallyauto voorzien moet zijn. De lijst is te lang om allemaal te benoemen, maar een kleine opsomming geeft wellicht een goede indruk.

Rolkooi, automatische 3-punts veiligheidsgordels, Tripmaster, comfort /rallystoelen, brandblusser, aangepast en uitgebreid elektrisch systeem, CIBIE ver- en breedstralers voorop, achteruitrijlamp, sleepogen, carterbescherming, gereviseerde motor, gereviseerde 5 versnellingsbak, gereviseerde achteras met sperdifferentieel, Bilstein schokdempers rondom, aangepaste wielophanging / veren,  enz. enz.

Historie

De Alfa Romeo 2000 GTV werd vormgegeven door Bertone en kan tot één van de meest geslaagd vormgegeven compacte GT’s van de laatste decennia gerekend worden. Naast een voortreffelijke vormgeving beschikt de 2000 GTV over een uitstekend weggedrag, een sublieme motor en praktisch gebruiksgemak; de 2000 GTV is een tweepersoons GT in hart en nieren en een toonbeeld van alles waar Alfa Romeo voor staat; sportiviteit, raffinement en klasse. De 2000 GTV is voorzien van een volledig aluminium viercilinder lijnmotor met twee bovenliggende nokkenassen en een vijfversnellingsbak. De 2000 GTV werd gebouwd van 1970 tot 1977.

 

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak