Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  79800 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Arctic Silver met cacao bruin lederen interieur en bruine softtop
  • Bijzonderheden
   Eerste lak, perfect onderhouden, prachtige kleuren combinatie

  Verkoopinformatie

  Sorry….. we hadden nauwelijks tijd om fatsoenlijke foto’s te maken van deze prachtige Boxster 3.2 S toen een klant uit Denemarken er al beslag op legde. Twee dagen er voor aangekocht met de bedoeling er zelf even van te genieten. Dit feest gaat dus niet door. Maar onze zoektochten zijn elke keer nog gelukt, dus er zal er vast nog wel weer een voorbij komen. Maar het is erg moeilijk om er een te bemachtigen die aan ons kwaliteitsniveau voldoet. Deze voldeed ruimschoots: Eerste lak, prachtige bruin lederen interieur, bruine softtop, 19″ wielen, Xenon, enz. en natuurlijk perfect onderhouden.

  Technische informatie

  Motor
  zes cilinder boxer motor
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  3179 cc.
  Vermogen
  280 pk. bij 6200 t/pm.
  Koppel
  320 Nm. bij 4700 t/pm.
  Topsnelheid
  268 km/h
  Gewicht
  1.360 kg
  Versnellingsbak
  6 versnellingsbak, handgeschakeld

  Historie

  De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
  De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
  Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
  De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
  De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

  In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak