Bloemendaal Classic & Sportscars

Alfa Romeo Spider 2.0

 • Bouwjaar
  1990
 • Tellerstand
  32505 km
 • Prijs
  €24.250,=
 • Chassisnummer
  ZAR11500006003167
 • Kleur
  Rosso Alfa (130) met crème interieur
 • Bijzonderheden
  Eerste eigenaar, extreem lage kilometerstand, Nederlandse levering

Verkoopinformatie

Het lijkt er misschien op dat we vaak in de overtreffende spreken: de beste, de mooiste, de strakste, het fijnst rijdend… Sorry, maar we leggen de lat nu eenmaal hoog en haalt een bepaalde auto dat niveau, dan kunnen we niet anders dan in lyrische bewoordingen ons enthousiasme tonen. Je bent nu eenmaal liefhebber of je bent het niet. En dan word je wel eens heen en weer geslingerd tussen wat je graag zelf wilt houden of wilt verkopen…

Zo ook met deze rode beauty: we hebben heel erg in twijfel gestaan of we onze privé Spider niet zouden ruilen voor deze Alfa Romeo 2.0 Spider van bouwjaar 1990. Maar ja, dan komt toch de handel weer om de hoek kijken en de schoorsteen moet blijven roken. En omdat we de beroerdste ook niet zijn en een andere liefhebber natuurlijk ook een van de allerbeste Spiders gunnen, staat de auto toch te koop.

We spreken hier over een eerste eigenaar auto, in Nederland geleverd en met de extreem lage kilometerstand van slechts 32.505.  Het wordt heel erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om een vergelijkbare te vinden dunkt ons. Prachtig strak plaatwerk dat geheel in de eerste lak zit, en een interieur om door een ringetje te halen. De techniek is in optima forma en het rijden voelt aan alsof je met een nieuwe auto op stap bent. De prachtige softtop is in 2009 vervangen en is nog als nieuw. De Milanese cabrio toont van alle kanten dat de eigenaar hem meer heeft gepoetst en gekoesterd dan gereden. De een geniet van het kijken en in het bezit hebben en de ander rijdt er veel mee. Feit is dat deze Alfa Romeo Spider echt is gereserveerd voor een hele echte liefhebber die lang heeft gezocht, maar niet de juiste Spider heeft kunnen vinden. Dat zou maar zo een lange zoektocht kunnen zijn geweest die, wat ons betreft, nu ten einde is gekomen. Het seizoen is er naar, de auto staat klaar en wij demonstreren hem graag. Een afspraak is snel te maken toch..? Gun uzelf het beste.

 

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor DOHC
Brandstofsysteem
Bosch multipoint injectiesysteem
Cilinderinhoud
1962 cc.
Vermogen
120 pk. bij 5800 t/pm.
Koppel
161 Nm.
Topsnelheid
190 km/h
Gewicht
1110 kg.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak, handgeschakeld

Historie

De Alfa Romeo Spider is de opvolger van de Giulia Spider Veloce (1962-1965) en de Spider Duetto (1966-1968) en is vormgegeven door Pininfarina. De Alfa Romeo Spider verscheen op de markt in 1967 (1750 Veloce uitvoering) en het model zou met verschillende ‘facelifts’ tot 1994 op de markt blijven. De ‘Duetto’ opvolger wordt ook wel ‘coda tronca’ genoemd wegens de scherp afgesneden achterzijde. Dit type werd tot en met 1982 gebouwd. De Spider ‘coda tronca’ verscheen in twee uitvoeringen (Veloce en Junior) en met verschillende motoriseringen op de markt.
Naast de 1750 (cc) motor werd vanaf 1968 een 1300 uitvoering geleverd en in 1971 kwam er ook een 2000 cc motorisering beschikbaar. In 1972 volgde er een 1600 uitvoering.
Al deze Spider motoren zijn van het 105 (Nord) type, een geavanceerde volledig aluminium viercilinder motor met twee bovenliggende nokkenassen. Het motorvermogen wordt bij de Spider via een vijf versnellingsbak overgebracht naar de achterwielen. Bijzonder is ook dat de Spider vanaf het begin met schijfremmen rondom werd uitgevoerd. Anders dan vele andere tweepersoons roadsters en cabriolets uit deze tijd beschikt de Spider over een zeer handige klapconstructie van de cabrioletkap. De kap is in minder dan 10 seconden te openen en te sluiten. De Spider is een sportieve toer-cabriolet of zo u wilt een open GT; praktisch, ruim, goed handelbaar, comfortabel en snel.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak