Bloemendaal Classic & Sportscars

Ferrari 308 GTS

 • Bouwjaar
  1979
 • Tellerstand
  58469 mijlen
 • Prijs
  €69.750,=
 • Chassisnummer
  FERRARIF106AS30301
 • Kleur
  zwart (Nero 1240) met rood lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Prima onderhouden, zeer uitgebreid gedocumenteerd

Verkoopinformatie

Wie kan zich niet de beelden van de TV serie Magum PI voor de geest halen waarin hij de stoere bink uithangt met zijn Ferrari 308 GTS? Een jongensdroom op wielen wat ons betreft want we konden letterlijk het prachtige silhouet van de auto wel dromen. Altijd twijfel of we de GTB of de GTS nou het mooist vonden, en daar zijn we  nog steeds niet helemaal uit. Feit is dat wie optimaal wil genieten van de zon op je hoofd en het horen van het onmiskenbare janken van de 3 liter V8, die moet de GTS hebben. Rood was vaak, zeker in die dagen, de kleur waar men het eerste aan dacht bij Ferrari, maar gelukkig waren er ook liefhebbers die anders dachten. Zwart staat de auto echt geweldig en is een chique combinatie met het donkerrode leder.

Deze prachtige carburateur versie Ferrari 308 GTS is in de USA afgeleverd op 30 juni 1979 en had volgens de aanwezige advertentie en aankoopnota in juli 1992, bij  registratie in Nederland slechts 50.000 mijl gereden. De auto is minutieus onderhouden en alle documenten en facturen zijn opgeborgen in een dikke bijbehorende map. Wegens overlijden van de Nederlandse eigenaar ging de auto in 2015 bij kilometerstand 56.000 over naar een vriend van hem, ook al weer een echte liefhebber, die de techniek nog eens flink onderhanden liet nemen. Naast de normale onderhoudsbeurt werden ook de distributieriemen, spanrollen en keerringen  vervangen, en zijn kleppen en carburateurs afgesteld. Werkelijk van ieder besteld onderdeel of uitgevoerde werkzaamheden zijn de facturen aanwezig en geven een goed beeld van de betrokkenheid van de eigenaren.

Als liefhebber is het natuurlijk geweldig om zo’n prachtige auto in je garage te hebben staan, maar als de tijd om er regelmatig mee te gaan rijden je dan helaas ontbreekt, is het wellicht verstandig een andere liefhebber er gelukkig mee te maken. En op dat punt zijn we nu aangekomen. Wie dus al geruime tijd op zoek is naar een geweldig rijdende, nette, prima uitziende en eerlijke Ferrari 308 GTS; die zou aan deze wel eens een heel goede auto kunnen hebben.

 

Technische informatie

Motor
V8
Carburatie
4 registercarburateurs (Weber 40 DCNF)
Cilinderinhoud
2927 cc.
Vermogen
227 pk. bij 6400 t/pm.
Koppel
284 Nm. bij 5000 t/pm.
Topsnelheid
252 km/h
Acceleratie 0-100 km/h
6
Gewicht
1370 kg.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak, handgeschakeld

Historie

De Ferrari 308 werd in het jaar 1975 als opvolger van de Ferrari Dino geïntroduceerdWederom kwam de styling  van Pininfarina en we durven te zeggen dat de 308 vanaf de tachtiger jaren tot op op de dag van vandaag een van de mooiste Ferrari’s is. De Ferrari 308 werd aangedreven door een 2927ccV8 motor.

Ferrari klanten konden de 308 als GTS(Targa-model) en als GTB (coupe modelbestellen. Vanaf 1981 werd de 308 uitgerust met Bosch KJetronic benzine-injectie om de emissiewaarden omlaag (modellen GTBi / GTSi) te brengen. Een jaar later volgde de Quattrovalvole modellen met 4 kleppen per cilinderen ongeveer hetzelfde vermogen als de originele carburateur versies.

De 308 werd opgevolgd door Ferrari 328 die kan worden beschouwd als 308 in zijn definitieve vorm met gerestylede voorkant en bumpers.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak