Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Alfa Romeo Spider 2.0 Type 3

 • Bouwjaar
  1988
 • Tellerstand
  35228 mijlen
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   zwart met zwart interieur
  • Bijzonderheden
   Super originele staat met slechts 35.228 mijl! Keihard en perfect rijdend, 3e eigenaar.

  Verkoopinformatie

  Deze Alfa Romeo Spider 2.0 is van de 3e eigenaar en komt uit de USA. Dat had tot het prettige gevolg dat de auto werkelijk keihard is en geen enkele roestplek vertoond. Vooral de onderzijde moet bekeken worden want zo zie je ze maar zelden. Geen tectyl wat alles kan verhullen, maar gewoon eerlijk plaatwerk wat bijna als nieuw oogt. De kwaliteit wordt enerzijds gemaakt door het prettige klimaat waarin de auto verkeerde maar anderzijds ook door de geringe afstand wat er mee is gereden. In totaal is er slechts 35.228 mijl mee gereden. De auto is al een aantal jaren in Nederland en verkeerde sindsdien in de verzameling van een liefhebber.

  De Spider rijdt werkelijk voortreffelijk is is gezien de prijs / kwaliteit een echte aanrader.

  Technische informatie

  Motor
  4 cilinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  1962
  Vermogen
  132 pk. bij 6000 t/pm.
  Topsnelheid
  190 km/h.
  Gewicht
  1020 kg.
  Versnellingsbak
  5 versnellingen, handgeschakeld

  Opties & accessoires

  Radio / CD

  Campagnola lichtmetalen velgen

  Airco

  Hoodcover

  Historie

  De Alfa Romeo Spider Veloce is de opvolger van de Giulia Spider Veloce (1962-1965) en de Duetto (1966-1967) en is ontweorpen door Pininfarina . De Alfa Romeo Spider Veloce werd geïntroduceerd in 1967 ( de 1750 versie ) ; de 2000-versie werd in 1971 geïntroduceerd .

  De auto is voorzien van een volledig aluminium viercilinder motor met een dubbele bovenliggende nokkenas , een vijf -versnellingsbak en schijfremmen rondom. In tegenstelling tot diverse cabriolets van die tijd heeft de Spider Veloce een zeer handige constructie voor de softtop, die kan  worden geopend en gesloten in minder dan 10 seconden!

  Vergeleken met de Britse ” roadsters ” uit de jaren 1960 en 1970 , de Spider Veloce is niet echt een sportwagen , maar meer van een competitieve toer-cabriolet of een open GT , als je wilt : praktisch, ruim , gemakkelijk te hanteren en snel . De Spider was er voor het eerst in 1966 als zogenoemde ” Duetto” ( met ronde achterkant) , in 1967 kwam de ” Coda Tronca ” ( met vierkante achterzijde ) , in 1984 de ” Aerodynamica ” ( met rubberen bumpers en spoiler op de kofferklep ) en in 1990 de Alfa Romeo Spider type 4 ( met vernieuwde achterzijde en bumpers ) .

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak