Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Aston Martin Lagonda

 • Bouwjaar
  1984
 • Tellerstand
  43600 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   zwart met wit lederen interieur
  • Bijzonderheden
   21 jaar in bezit van laatste eigenaar, uit collectie van louter supercars afkomstig

  Verkoopinformatie

  Wat zouden heel wat kunnen schrijven over hoe graag we een Aston Martin Lagonda zien. Maar en zijn ook mensen die hem lelijk vinden… die mensen moeten eens even heel erg aandachtig kijken om de prachtige en extreme vormen in zich op te nemen. Want apart is deze auto zeker. Zo apart dat het een echte verzamelaarsauto was en altijd zo zal blijven. Nog extra natuurlijk omdat er slechts 645 stuks gebouwd zijn.

  Toch veranderen op een gegeven moment auto’s weer van eigenaar en wordt er na maar liefst 21 jaar weer een nieuwe eigenaar gezocht. Nadat besloten was de collectie van de eigenaar op te heffen mag de Lagonda als een van de laatsten de garage uit rijden.

  Gebouwd in 1984 en in 1994 gekocht door de huidige eigenaar, verkeert de Aston nog steeds in een bovengemiddelde staat. Technisch is de auto onlangs nagekeken door een ervaren Aston Martin monteur en staat niets meer in de weg voor een nieuwe start bij een volgende liefhebber / verzamelaar.

   

   

   

  Technische informatie

  Motor
  V-8 DOHC
  Cilinderinhoud
  5340 cc.
  Vermogen
  300 pk. bij 5000 t/pm.
  Koppel
  448 Nm.
  Gewicht
  2097 kg.
  Versnellingsbak
  automaat

  Historie

  Je hoeft niet een petrolhead te zijn om de impact te zien wat deze wigvormige Aston Martin heeft gehad op de automobielwereld Toen de auto in 1976 werd geïntroduceerd Het was een compleet fenomeen met zijn zeer aparte vorm en uitstraling. De auto vond dan ook aftrek bij vele liefhebbers van aanzien onder wie diverse koningen en verzamelaars

  Ontworpen door William Towns, die de opvallende styling combineerde met een weelderig, club-achtige lederen interieur, en vervolgens-state-of-the-art apparatuur en isntrumenten. Een onstuimige mix dat elke generatie van autoliefhebbers doet omkijken van verbazing en vaak ook van verlangen. De Lagonda was ook bekend als de eerste productie-auto ter wereld met computer management en een digitaal instrumentenpaneel, let wel: anno 1976! 

  De tot 1989 met de hand gebouwde Lagonda’s behoorden tot de duurste saloons in de wereld en staan tegenwoordig te boek als een prima investering, startend op een heel gunstig prijsniveau. 
  Door velen over het hoofd gezien in de afgelopen tijd, is er geen twijfel mogelijk over het feit dat de prachtige Lagonda uit de jaren 1970 nu steeds meer en meer wenselijk is, zowel voor zowel liefhebbers en verzamelaars.

  Gracieus, smaakvol, tijdloos en nu nog gunstige prijzen: het is nu zeker de tijd om dit iconische ‘statement’ op wielen te kopen.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak