Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche 911 3.6 Carrera 4 Targa

 • Bouwjaar
  1990
 • Tellerstand
  150043 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ96ZLS410373
 • Kleur
  Steingrau met crème Rafflederen interieur
 • Bijzonderheden
  Origineel Nederlandse levering, 2e eigenaar, uitsluitend dealeronderhouden, slechts 1329 stuks geproduceerd

Verkoopinformatie

Een lange zoektocht bracht ons uiteindelijk bij een van de mooiste uitvoering van de legendarische Porsche 911: de Targa. En niet een gewone, want die worden regelmatig aangeboden. Nee, het betreft hier een originele Nederlandse levering van 2e eigenaar. Uitgevoerd in de geweldige kleur Steingrau met een crème lederen interieur.

Deze 3.6 Carrera 4 (4-wielaandrijving) is uitsluitend door Porsche dealers onderhouden en is volledig gedocumenteerd inclusief Geburtsurkunde, onderhoudsboekje, facturen en originele folders. Spreekt voor zich dat het een matching numbers auto betreft.

Wat kan een liefhebber van dit type Porsche zich nog meer wensen? Een perfecte staat wellicht. Dat kunnen we met deze auto ook garanderen want de auto komt rechtstreeks van de dealer waar groot onderhoud is uitgevoerd (kosten € 2.610,=) en gecontroleerd volgens het Youngtimer & Classic Approved Occasioncheck.

Het uiterlijk en interieur van de Porsche is werkelijk perfect: super lakwerk, waarvan zojuist ook de puntjes op i zijn gezet, en een onbeschadigd en zeer smaakvol interieur. De exclusiviteit is daarnaast ook blijvend gewaarborgd want met een productieaantal van slechts 1329 stuks zult u deze uitvoering maar zelden tegenkomen. Deze 911 Targa biedt het beste van 2 werelden: heerlijk en zeer comfortabel open rijden en geen last van terugslaande wind en toch de veiligheid geborgenheid van het Targa principe. De keuze tussen een Coupé of Cabriolet lijkt dus snel gemaakt: een Targa!

Technische informatie

Motor
6 cilinder boxermotor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3600 cc.
Vermogen
250 pk.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak

Opties & accessoires

Steingrau metallic lak

573 Airconditioning

437 Comfort stoelen, links  elektrisch verstelbaar

980 Raffleder

586 Bestuurdersstoel met lendensteun

567 Getinte voorruit met zonneband

425 Achterruitwisser

Historie

Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

.Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
• Carrera 2, de ‘gewone’ versie
• Carrera 4, met vierwielaandrijving
• 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
• 964 Speedster
• Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
• Turbo S, een Turbo met meer vermogen

Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak