Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Aston Martin Virage

 • Bouwjaar
  1990
 • Tellerstand
  60558 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  500949
 • Kleur
  Maroon rood met grijs lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Uit verzameling afkomstig, en in zeer goede staat. Goede investering gezien toenemende populariteit van het merk.

Verkoopinformatie

Deze Aston Martin Virage is een liefhebbers auto pur sang. Met een chique en toch ingetogen uitstraling spreekt deze  Britse coupé van bouwjaar 1990 velen aan. Niet te opzichtig, een prachtige en warme kleur, luxueus kwaliteits leder en in een geweldige staat. Rijdend met deze Aston waant men zich een echte gentlemen, maar dat veranderd in een oogwenk wanneer het gas wordt ingetrapt en de 330 pk’s van de machtige 5.340 cc aluminium V-8 worden aangesproken. Het geluid dat hiermee gepaard gaat is voor echte autoliefhebbers het summum. Na jarenlang onderdeel van een verzameling meest exotische auto’s te zijn geweest,  is de eigenaar zeker niet op deze Virage uitgekeken maar leeftijd en gezondheid is de reden dat een nieuwe eigenaar zich mag melden.

In vergelijking met de oudere Aston Martin’s zoals de DB 2, 4, 5 en 6, waarvan de prijzen de laatste jaren gigantisch zijn gestegen, is deze youngtimer Virage op dit moment nog aantrekkelijk geprijsd. Als de populariteit en prijzen van het merk zich voortzetten, en alles lijkt daar op, dan gaat deze originele Virage vanzelf mee, en kan er in de toekomst een goede investering in zitten. Dit is mede gezien het lage productieaantal van slechts 365 stuks althans wel de verwachting. Laat het dus niet gebeuren dat u over enkele jaren zegt:….”had ik hem toen maar gekocht”  Natuurlijk moet de liefde voor het merk, de auto en het berijden de boventoon voeren, maar het is ook wel spannend om nu iets te kopen waarvan de verwachting is dat er in de toekomst een prima investering blijkt te zijn geweest. Bent u degene met die vooruitziende blik? maak dan een afspraak met ons en we tonen en demonstreren u graag deze Aston Martin Virage.

 

 

 

Technische informatie

Motor
V-8, aluminium, dubbele bovenliggende nokkenassen, 32 kleppen
Brandstofsysteem
injectiesysteem
Cilinderinhoud
5.340 cc.
Vermogen
330 pk. bij 6000 t/pm.
Topsnelheid
254 km./h
Gewicht
1790 kg.
Versnellingsbak
automatische 4-versnellingsbak

Opties & accessoires

Lederen interieur

Soundsystem

Automatische versnellingsbak

 

Historie

David Brown kocht in 1947 de Aston Martin fabriek. De fabriek was voordien al een keer in andere handen overgegaan en het later fameuze merk speelde vooral een rol in de racerij maar de auto’s werden slechts moeizaam verkocht.

De overname door David Brown bracht de grote ommekeer voor het nu tot de verbeelding sprekende Britse merk. De eerste DB “David Brown” Aston Martin was de DB1 uit 1948 die voorzien was van een weinig ravissante vier cilinder motor. Met de DB2 uit 1950 kwam de magie die het merk steeds verder zou uitbouwen. De motoren werden ontworpen door W.O. Bentley die werkzaam was bij Lagonda; ook een onderneming van Brown. De enorme zescilinder lijnmotoren hadden twee bovenliggende nokkenassen en waren voorzien van twee en later drie S.U. carburateurs. In de DB2 en opvolger DB2/4 had de motor een inhoud van 2580 resp. 2922 cc., in de daaropvolgende modellen DB5 en DB6 had de motor reeds een cilinderinhoud van 3995 cc. en een standaard vermogen van 282 pk. Er waren van deze laatste modellen ook speciale “Vantage” uitvoeringen met een vermogen van 314 resp. 325 pk.

De DB5 maakte Aston Martin op slag wereldberoemd als auto van James Bond. Iedereen die de Bond film gezien heeft herinnert zich de DB5 met het opschuivende kogelschild, de “Nock-offs” die uitschuiven en de auto van de slechteriken die ermee doorgezaagd wordt…en vooral…het machtige geluid van de DB5 dat je koude rillingen van opwinding bezorgd.

De eerste Virage werd in 1988 voorgesteld aan het publiek op de British International Motor Show. De sportievere variant, genaamd Vantage, werd in 1993 voorgesteld en een naamsverandering van het standaardmodel naar V8 vond plaats in 1996.

Twee jaar na de voorstelling van het eerste model werd een cabriolet-versie aan het gamma toegevoegd onder de naam “Virage Volante”. Deze werd eerst als tweezitswagen verkocht, maar amper een jaar later was deze al beschikbaar als 2+2.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak