Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Austin Healey 3000 MkIIA

 • Bouwjaar
  1963
 • Tellerstand
  5845 mijlen
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Ice Blue / Old English White met blauw interieur
  • Bijzonderheden
   Meest gezochte uitvoering, concoursstaat! Uitgebreid gerestaureerd en voorzien van mooie extra's

  Verkoopinformatie

  Bloedmooie Austin Healey 3000 van de meest gezochte uitvoering, namelijk de MkIIA met bouwjaar 1963. Voordeel van dit type is het snel te kunnen sluiten en openen van de softtop zoals de MkIII dat ook heeft en toch het prachtige en zeer aantrekkelijke oude dashboard. Is de auto dan ook uitgevoerd in de typische Healey kleur Ice Blue met Old English White, heb je als liefhebber nauwelijks meer te wensen. Wat er dan nog overblijft kan hooguit een paar opties zijn en dat moet al raar zijn wil dat hier niet al op en aan zitten: overdrive, chroom spaakvelgen, hood- en tonneau cover, rvs zijuitlaat, badgebar met lampen, enz.

  De auto is enkele jaren geleden compleet en op zeer professionele wijze gerestaureerd. Alle originele details zijn aanwezig en we kunnen met recht spreken over een nagenoeg concoursstaat conditie. We mochten jaren geleden de auto al eerder verkopen en zijn blij om deze nogmaals aan te kunnen bieden.

  Technische informatie

  Motor
  6 cilinder lijnmotor
  Carburatie
  2 x SU HS6 carburateurs
  Cilinderinhoud
  2912 cc.
  Vermogen
  131 pk. bij 4750 t/pm.
  Koppel
  214 Nm. bij 3000 t/pm.
  Topsnelheid
  190 km/h
  Gewicht
  1080 kg.
  Versnellingsbak
  4 versnellingsbak met overdrive

  Opties & accessoires

  Overdrive

  Chroom spaakvelgen met 185/15 banden (inclusief reservewiel)

  Hood cover

  Tonneau cover

  Lederen interieur

  RVS zijuitlaat

  Houten Moto-Lita stuurwiel

  Badgebar met breedstralers

  Historie

  Austin ontdekte de Healey voorafgaand aan de “Earls Court Motorshow” van 1952 op de stand van Donald Healey motor corporation.
  Leonard Lord, toenmalig Austin directeur kocht de productierechten van Healey nog voordat de beurs opende…
  De Healey was door Donald Healey gebouwd van Austin onderdelen wat voor Austin natuurlijk ideaal was. Austin zag in de Healey het antwoord op de Triumph TR sportwagen van het Standard-Triumph concern.
  De 100/4 was de eerste Austin Healey.
  De Healey 3000 was de opvolger van de Healey’s 100/4 en 100/6 en werd gebouwd tussen 1959 en 1968. De Austin Healey 3000 wordt ook wel “Big Healey” genoemd vanwege de krachtige zescilinder motor. De 3000 was de eerste Healey met schijfremmen op de voorwielen en rembekrachtiging.
  De MKIIa (officieel MK II convertible genaamd) was de eerste Healey die beschikte over tochtraampjes, opdraaibare zijruiten, gebogen voorruit en een eenvoudig weg te klappen cabrioletkap. Vanaf het verschijnen van de MK IIa werd de Austin Healey enkel nog geleverd als 2+2 uitvoering met ruimer inzittenden compartiment.

   

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak