Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Daimler Double-Six Series II Coupé

 • Bouwjaar
  1976
 • Tellerstand
  136557 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   British Racing Green met créme lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Nr 8 van de slechts 27 lhd gebouwd, uitgebreid gerestaureerd, matching numbers.

  Verkoopinformatie

  Werkelijk sublieme en exclusieve Daimler Double Six Coupé van de 2e serie.  Eerste levering in Zwitserland en nu onderdeel van een grote verzameling Jaguar’s en Daimlers. De auto is recentelijk zeer uitgebreid gerestaureerd (inclusief motorrevisie)en verkeert zowel technisch als uiterlijk in meer dan uitmuntende staat.

  Het klassieke British Racing Green met het crème lederen interieur is een van de mooiste combinaties voor deze Engelse aristocraat.

  Niet alleen door de conditie maar zeker ook door het geringe productieaantal van 399 stuks mag deze Coupé exclusief genoemd worden.Er zijn slechts 27 linksgestuurde versies gemaakt waarvan deze auto nummer 8 is. Vanzelfsprekend heeft deze Daimler matching numbers en wordt geleverd inclusief alle historie en documenten waaronder het Heritage Certificate.

  Vaak hebben we keuze uit meerdere types Jaguar’s en Daimler’s die soms niet op onze site staan. Maak uw wensen kenbaar waaraan uw auto moet voldoen en de kans is groot dat we u kunnen helpen.

   

  Technische informatie

  Motor
  V-12
  Brandstofsysteem
  injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  5343 cc.
  Vermogen
  254 pk. bij 5750 t/pm.
  Topsnelheid
  235 km/h
  Gewicht
  1635
  Versnellingsbak
  automaat

  Opties & accessoires

  Automaat

  Airconditioning

  Historie

  Daimler Sovereign was de naam van de Britse fabrikant Jaguar Cars, toegepast op een reeks van luxe auto’s gebouwd door Jaguar tussen 1966 en 1983 maar droeg de Daimler badge.

  De Daimlers waren gebaseerd op Jaguar carrosserieën en techniek en was een typisch voorbeeld van badge engineering. Jaguar Cars nam de Daimler Company in 1960 over en de 1966 Sovereign was de tweede Daimler gebaseerd op een Jaguar model. De eerste was de 2 ½ liter V8 met een motor ontworpen door Edward Turner. In tegenstelling tot de Daimler 2 ½ liter, had de Sovereign een Jaguar-motor, wat tevens het einde betekende van de door Turner ontworpen motoren.

  De eerste Daimler Sovereign was gebaseerd op de Jaguar 420 en wordt soms aangeduid als de “Sovereign 420”. Latere types ontstonden uit de Series I, II en III Jaguar XJ6.
  De V12-versies van de Daimler, verkrijgbaar van 1972 tot 1997, werden genoemd Daimler Double-Six na de oorspronkelijke Daimler V12s.

  1976 Sovereign coupe (XJ Series II)
  Jaguar produceerde kortstondig een zogenoemde ”pillarless” coupe versie van de Series II met behulp van de korte wielbasis floorpan. Ze waren verkrijgbaar in zowel 6- als 12 cilinders. De nog exclusievere Daimler versie die hier wordt aangeboden is een van. De totale productie bedroeg slechts 399 exemplaren! Hiervan waren er 27 linksgestuurd, waarvan de aangeboden auto nummer 8 is.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak