Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Ferrari Enzo

 • Bouwjaar
  2003
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   rood met zwart /rood lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Zeer exclusief, en verkeert in nieuwstaat

  Verkoopinformatie

  Toch wel met een beetje gepaste trots kunnen we ruim een jaar na de start van ons bedrijf al de verkoop van een van de meest aansprekende iconen uit de automobielhistorie bijschrijven: een Ferrari Enzo.

  De Enzo is er volledig in geslaagd de legendarische F40 (die we ook al in onze showroom hadden) op te volgen. De bedoeling een F1 auto voor de openbare weg te bouwen is dan ook zeker gelukt. De gezegenden op deze aarde die  dit ultieme autogenot mogen bezitten zijn dan ook zeer karig in aantal; slechts 400. In Nederland zijn er ooit 6 verkocht waarvan er nog 3 binnen de landsgrenzen verblijven. Uniek is de Enzo dus in ieder geval. Zo uniek, dat de verkoop van dit soort auto’s bijna altijd “binnenskamers” blijft. Dat wil zeggen de eigenaren die willen verkopen, dit niet aan de grote klok gaan hangen en er voor zorgen dat alleen een select aantal personen die de weg weten in dit wereldje van supercars, op de hoogte zijn. Op dezelfde manier komen ook kopers naar de handelaren, zoals wij er een van zijn, toe. Door vraag en aanbod te begeleiden en geen publiciteit te zoeken wordt iedereen met respect behandeld en komt een auto weer bij een volgende liefhebber / investeerder terecht.

  Deze Ferrari Enzo maakte ook deel uit van het aanbod diverse exclusieve auto’s waarmee wij niet naar buiten treden maar deze desalniettemin wel in ons bestand hebben staan. Wilt u verkopen of zoekt u echt iets speciaals, laat het ons weten en we bespreken graag uw wensen.

   

  Technische informatie

  Motor
  V-12
  Cilinderinhoud
  6000 cc.
  Vermogen
  660 pk.
  Koppel
  657 Nm.
  Topsnelheid
  350 km /h, 0-100 km/h: 3.2 sec.
  Gewicht
  1365 kg.

  Historie

  De Ferrari Enzo is een exclusieve twaalfcilinder-middenmotorsportwagen van Ferrari uit 2002, vernoemd naar de oprichter van dit Italiaanse automerk, Enzo Ferrari. De auto werd gebouwd in 2002 met behulp van Formule 1-technologieën. Opmerkelijk was dat men niet zelf kon kiezen of men deze wagen kocht, maar dat Ferrari de mensen koos die er één mochten kopen. De Ferrari Enzo volgde de F50 op en werd als basis gebruikt voor de volgende modellen zoals de F430 en de FXX. Ook de MC12 GT-racewagen van het zusterbedrijf Maserati en de Ferrari P4/5 by Pininfarina werden gebaseerd op de Ferrari Enzo.

  De Enzo werd ontworpen door de Japanner Ken Okuyama. Het idee achter de Ferrari Enzo was hetzelfde als dat van de F50: het bouwen van een Formule 1-wagen voor de weg. Het belangrijkste doel was om de schakeltijd tot 150 milliseconden terug te brengen.

  Oorspronkelijk werden slechts 349 exemplaren geproduceerd. Later besloot Ferrari om er nog eens 50 te produceren. In 2005 werd speciaal voor Paus Johannes Paulus II een laatste Ferrari Enzo gemaakt, wat het totaal op 400 brengt. Deze werd eerder geveild voor ruim € 1 miljoen ten voordele van de slachtoffers van de tsunamiramp in 2004, en wordt binnenkort wederom geveild. Gezien de enorme populariteit van het merk uit Maranello zal de opbrengst van deze Enzo ook wel weer alle grenzen ontstijgen.

   

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak