Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Fiat 600 Vignale ‘Rendez Vous’

 • Bouwjaar
  1959
 • Tellerstand
  52902 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  567701
 • Kleur
  Blauw met beige stoffen interieur
 • Bijzonderheden
  Recent uitgebreid gerestaureerd. Vignale carrosserie, zeer uniek: slechts 20 exemplaren nog bekend

Verkoopinformatie

Wij hebben met deze prachtige Fiat 600 Vignale “Rendez Vous” echt iets bijzonders en exclusiefs in huis gehaald. Ten eerste omdat een auto waarvan er volgens ingewijden nog zo’n 20 stuks bestaan op zich al zeer exclusief genoemd mag worden. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om de blauwe Coupe onder de aandacht te brengen; de auto is recent in Denemarken uitgebreid gerestaureerd waarbij tevens een Abarth upgrade is uitgevoerd. Met zorg en oog voor detail is de auto gerestaureerd maar heeft men toch het heerlijke authentieke Italiaanse gevoel kunnen behouden; alsof de auto zojuist de werkplaats van Vignale heeft verlaten.

De motor heeft door de Abarth upgrade meer vermogen en dat is goed merkbaar. De motor pakt goed op en loopt mooi rond. De 4 versnellingsbak schakelt soepel en de besturing is ook prima in orde. De fraaie Coupe stuurt dan ook buitengewoon scherp en voorspelbaar. Het interieur is erg netjes en ademt de sfeer van weleer qua stoffen en instrumenten. Het is een 4-zits auto waarbij kinderen of niet al te grote personen prima op de achterbank kunnen genieten van een leuk ritje. Ook kan de achterbank rugleuning nog naar beneden voor wat meer ruimte indien de kofferruimte te weinig plaats biedt.

U kunt, indien mogelijk natuurlijk een kostbare Ferrari, Maserati of Alfa Romeo aanschaffen maar het kan ook anders: deze Fiat 600 Vignale zou de perfecte aanwinst zijn voor de echte liefhebber die geen kapitalen wil investeren, maar wel iets zeer exclusiefs in de garage wil hebben staan. Zelfs exclusiever dan menig topper van eerder genoemde merken.

 

 

 

 

 

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor
Carburatie
solex carburateur
Cilinderinhoud
767 cc.
Vermogen
45 pk. bij 4900 t/pm.
Versnellingsbak
4 versnellingsbak

Opties & accessoires

originele Cromodora spaakvelgen

Historie

De introductie van de Fiat 600 in 1955 betekende het begin van het mobiliteitstijdperk voor de Italiaanse massa. Voor het eerst in hun leven konden veel Italianen het zich veroorloven om een eigen auto te hebben en mede hierdoor was de 600 vanaf het begin een groot succes.

Het exclusieve designhuis Vignale zat te popelen om hun eigen interpretatie te produceren op basis van de Fiat 600.
De zogenoemde “Rendez vous” werd in 1955 geïntroduceerd en tot 1959 in zeer kleine oplage geproduceerd. De bijzondere auto was regelmatig te zien op autosalons en de strakke lijnen doet menigeen denken aan de Lancia Aurelia B20. De uiteindelijke productieaantal is niet helemaal bekend maar is zeker niet meer dan 200 stuks geweest. Op dit moment schijnen er nog zo’n 20 stuks wereldwijd te bestaan. Exclusiviteit biedt de kleine Italiaan dus zeker. Daarnaast rijdt de prachtige coupe ook nog eens buitengewoon goed en biedt veel in verhouding tot de investering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak