Bloemendaal Classic & Sportscars

Porsche 911 3.6 Carrera 4 Coupe

 • Bouwjaar
  1990
 • Tellerstand
  32981 km
 • Prijs
  €op aanvraag
 • Chassisnummer
  WPOZZZ96ZMS401345
 • Kleur
  zwart met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Slechts 32.981 km!! Geheel originele lak en in verbluffend originele staat

Verkoopinformatie

Wat een vondst! Een super originele Porsche 964 Carrera 4 Coupe van bouwjaar 1990 met slechts 32.981 (!) op de teller. Afgeleverd in Italië, perfect en volgens het boekje onderhouden, voorzien van mooie originele opties en, heel bijzonder, nog geheel in de eerste en in prachtige staat verkerende gitzwarte lak. Het interieur is eveneens oogstrelend; totaal geen gebruikssporen, laat staan beschadigingen. Werkelijk als nieuw!

Een Porsche als deze is zeer moeilijk te vinden en we zijn dan ook erg blij deze bijzondere Coupe aan te kunnen bieden. Rijden is een sensatie op zich. Alles voelt echt aan als nieuwe auto. Het schakelen, sturen en remmen gaat superstrak en is elke kilometer weer een feest.

Kun u zich voorstellen dat deze Porsche slechts 1221 km per jaar heeft gereden? Toch is het zo. Dit biedt mogelijkheden voor de verzamelaar die weinig rijdt, maar ook voor de purist die wil rijden met alleen het beste wat er te koop is. Het maakt ons niet uit, beide is goed. Want nu reeds staat vast dat de auto een goed tehuis zal krijgen. Bij u in de garage misschien?

Technische informatie

Motor
zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3600 cc.
Vermogen
250 pk.
Topsnelheid
250 km/h
Versnellingsbak
5 versnellingsbak

Opties & accessoires

058 impact schokdempers voor en achter

425 achterruitwisser

437 8-voudige elektrische bediening stoel links

438 8-voudige elektrische bediening stoel rechts

567 voorruit met groene band

573 airconditioning

650 schuifdak

659 board computer

00 Becker Mexico radio/cd

Historie

Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

.Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
• Carrera 2, de ‘gewone’ versie
• Carrera 4, met vierwielaandrijving
• 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
• 964 Speedster
• Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
• Turbo S, een Turbo met meer vermogen

Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak