Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Ford Mustang GT350 Fastback Shelby spec

 • Bouwjaar
  1965
 • Tellerstand
  2737 mijlen
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  5F09C395770
 • Kleur
  Wit met zwart interieur
 • Bijzonderheden
  In 2011 door Tachyon Motorsport geprepareerd voor La Carrera Panamericana. Zeer goede staat. Nieuwe motor.

Verkoopinformatie

Regelmatige lopen we tegen unieke auto’s aan waar we weer een flashback van krijgen. Zo ook met deze Ford Mustang GT350. Als kleine jongen hadden we in onze kast met modelauto’s een exact dezelfde Mustang Fastback staan, ook wit met blauwe strepen. Overigens werd die kast regelmatig aangevuld met een kleine Matchbox die dan fl 3,50 kostte. Omdat een wekelijks zakgeld van fl 2,50 jammer genoeg niet toereikend was om er iedere week een te kunnen kopen, moesten we selectief zijn. Toch kwam toen de kleine Mustang er wel.

Tijden, wensen en inkomens veranderen in de loop der jaren en we weten zeker dat er iemand is met dezelfde flashback als wij. Mijmerend over een witte Mustang en hopend er ooit een te bezitten om heerlijk rally’s mee te gaan rijden. Dat kunnen dan leuke nationale evenementen zijn of misschien wel een heerlijke lange afstand rally richting China of in Zuid Amerika bijvoorbeeld. Maar ja… zelf er een te bouwen is ook al zo wat. Misschien niet genoeg kennis van zaken, of geen tijd. Of misschien niet genoeg budget voorhanden en teveel onzekerheid hoe hoog de uiteindelijke rekening wel niet zal zijn. Allemaal zaken die je aan het twijfelen brengen en de aanschaf van die jongensdroom steeds weer uitstellen. We snappen dat heel goed. Met 40 jaar ervaring in preparatie van auto’s en bijna net zoveel jaren actieve autosport, weten we dat restaureren en prepareren heel veel geld en moeite kost. En altijd te lang duurt en uiteindelijk duurder blijkt dan was voorzien. Dat je deze zaken weer vergeet als je heerlijk met je co-driver door de mooiste gebieden rijdt en de leukste avonturen meemaakt is bekend. Maar daar hebben we nu niets aan. U wilt nu weten waar u aan toe bent. U zoekt een prima auto, professioneel gebouwd en die zijn sporen heeft verdient. Dan niet in een rondje rond de kerk, maar meer het serieuzere werk. Een die door de ruime ervaring van de preparateur kan worden betiteld als betrouwbaar, in stijl gebouwd, veilig is, verbeterd is, veel value for money is, waarvan de historie bekend is, facturen en preparatiewerkzaamheden aanwezig zijn, er prima uitziet, nog ruimte is voor persoonlijke aanpassingen, en niet onbelangrijk: dit alles in de juiste verhouding tot de prijs moet staan.

Vind zo’n Mustang GT 350 Fastback maar eens…..

We kunnen u goed nieuws vertellen! Wij hebben hem! Oorspronkelijk in de USA geleverd en naar Nederland gehaald om in 2010-2011 volledig te zijn geprepareerd door Tachyon Motorsport uit Soest voor deelname in 2011 aan de beroemde La Carrera Panamericana. Een wedstrijd waar alleen de zeer serieus geprepareerde auto’s kans maken om aan de finish te komen. Bij deze Mustang werd niets aan het toeval overgelaten en was alleen het beste goed genoeg. Dat hier destijds een flink prijskaartje aan hing mag duidelijk zijn. Maar dat was een paar jaar geleden. Nu bedraagt de prijs heel wat anders. Maar hoe is de conditie van de auto op dit moment dan? Niet zoals zo vaak het geval is, als de eigenaar eenmaal besloten heeft te verkopen, dat er weer een revisie of andere dikke reparaties aan zitten te komen? Niets van dit alles. Het was de afgelopen jaren eigenlijk niet de bedoeling de auto te verkopen maar op een gegeven moment moet toch die stap worden gezet, en is ons gevraagd er een nieuwe eigenaar voor te zoeken.

De Mustang verkeert in een uitstekende staat en kunt u, nadat u even de stoel hebt afgesteld en 80 liter vloeibaar voedsel in de veiligheidstank hebt laten lopen, de dikke V8 laten ronken. We waarschuwen maar alvast dat het een heel verslavend geluid is. Het gaspedaal aanraken maakt iets in je los wat je moeilijk kunt uitleggen. Waarschijnlijk begrijpen alleen de mannen die destijds een Matchbox Mustang in de kast hadden staan dat..

We kunnen hier de lange lijst van alle werkzaamheden opnoemen, maar dat heeft niet zoveel zin. Kijkt u maar even onder het kopje “opties en accessoires”. Hier staat echter ook nog maar een beperkt deel vermeld van wat Tachyon allemaal heeft gedaan, maar het geeft in beginsel genoeg redenen om bij interesse ons te bezoeken om de Mustang eens in het echt te beleven.

 

Technische informatie

Motor
V8 280 Ci
Cilinderinhoud
4727 cc.
Vermogen
370pk. bij 6900 t/pm.
Koppel
310 Nm. bij 5400 t/pm.
Gewicht
1170 kg.
Versnellingsbak
Top loader 4 speed, handgeschakeld

Opties & accessoires

Een kleine opsomming van een deel van de aanpassingen uitgevoerd door Tachyon Soest 

FIA gecertificeerde rolkooi

Achteras met sperdifferentieel 3.55

Racetech kuipstoelen op aluminium frame en zespuntsgordels

80 liter ATL veiligheids benzinetank in aluminium bak

Brandblusser en FIA brandblusinstallatie

Elektrische benzinepomp

Oliekoeler

Lexan zijruiten

Lexan achterruit en deze aangepast i.v.m. ventilatieopening bovenzijde

Grotere carterpan.

Op maat gemaakte Motorsport kabelboom

Elektrische koelfan

Verbeterde motorsteunen

Reiger schokdempers rondom

Aangepaste remmen en fusee’s

Aangepaste en versterkte draagarmen en reactiestangen

MSD ontsteking

Rebuild stuurhuis

Verbeterde radiateur (Shelby)

Aangepaste voor-, en achterveren

Achter bredere remschoenen en ankerplaat aangepassingen

Rebuild differentieel

Rebuild versnellingsbak

Montage van headers

Aangepaste dynamo en startmotor

Verbeterd schakelmechanisme (Hurst)

Afstelbare reactiestang op achteras

Aangepaste remklauwen met speciale remblokken

American Racing velgen met Avon 245/690R15

Tripmaster

 

Historie

De Ford Mustang is sinds zijn introductie in april 1964 een iconische auto. Ontwerper John Najjar was idolaat van het gevechtsvliegtuig P-51 Mustang en daarvan leende hij de naam voor zijn nieuwe creatie op vier wielen. Ford-baas Lee Iaccoca wilde een geheel nieuw succesnummer voor Ford dat vooral eruit sprong vanwege zijn scherpe prijs en z’n sportiviteit. Dat die opzet geslaagd is bewijst de huidige Mustang nog steeds. Welk ander type is al ruim vijftig jaar op de markt en nog altijd populair?

De Mustang is een zogenoemde ponycar: kopers konden de auto naar eigen wens aankleden en uitvoeren. Zo kwamen er zescilinders en beresterke V8-motoren. De nieuwe Ford vestigde meteen al een record in de autogeschiedenis want na slechts vier maanden waren er al 100.000 verkocht. Ford zag dan ook vier jaar lang weinig redenen om de auto aan te passen. Wel kwam er in 1965 een nieuwe carrosserievariant, de 2+2 Fastback. Al snel na de komst van de Mustang coupé volgde een cabriolet. Pas na bijna twee miljoen oer-Mustangs stelde Ford in 1967 een gewijzigde carrosserie voor. De haaienkieuwen tussen de koplampen en de grille waren verdwenen en de achterzijde was geheel nieuw ontworpen. Voor de liefhebbers van veel spierballen kwam Ford met muscle cars als de 428 Cobra Jet (1968) en een jaar later met de Mach I en de 429 Boss. Caroll Shelby (van Shelby Cobra) realiseerde de legendarische GT 350 en GT 500.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak