Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar 420 G

 • Bouwjaar
  1968
 • Tellerstand
  40824 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   British Racing Green met crème lederen interier
  • Bijzonderheden
   Origineel NL levering, tot 2013 slechts 1eigenaar! 40.824 km.

  Verkoopinformatie

  Werkelijk sublieme Jaguar 420 G van bouwjaar 1968. Tot 2013 kende deze auto vanaf nieuw slechts 1 eigenaar en de kilometerstand van 40.824 is dan ook echt origineel.

  Een aantal jaren geleden werd de auto wel een keer voorzien van een nieuwe laklaag, maar verder is alles in originele en prachtige staat. Het interieur onderscheid zich van vele anderen door niet alleen de ongekende luxe en afwerking, maar des te meer is hier te zien dat de auto een zeldzaam goed leven heeft gehad en is bereden en onderhouden door echte liefhebbers. Het leder is bijna nog als nieuw en gebruikssporen zijn evenals op het prachtige hout, nagenoeg niet te zien.

  In ogenschouw nemend dat we hier te doen hebben met een klasse Saloon van origineel Nederlandse levering, subliem rijdend, professioneel onderhouden, goed gedocumenteerd en en zeer kilometers op de teller, dan mag men door deze uitzonderlijke pluspunten ook een wat hogere prijs verwachten. Toch kunnen wij deze zeer aantrekkelijk houden wegens inkrimping van de huidige collectie waar de 420 G nu deel van uitmaakt.

  Bent u bijvoorbeeld al langere tijd op zoek naar een MK2 maar kunt u de juiste auto in de gewenste prijsklasse niet vinden, maakt u dan eens een afspraak met ons en laat u verrassen door een minstens zo stijlvolle en perfect rijdende Jaguar 420 G, maar dan voor een veel lagere prijs..

  Technische informatie

  Motor
  Zes cilinder lijnmotor
  Carburatie
  3 x SU carburateur
  Cilinderinhoud
  4.235 cc.
  Vermogen
  245 pk. bij 5500 t/pm.
  Topsnelheid
  220 km/h
  Versnellingsbak
  automatische 3 versnellingsbak

  Historie

  De Jaguar 420 is de opvolger van de S-type die grotendeels parallel aan de MKII werd gebouwd en vooral bedoeld was om het gat tussen 3.8 S en de Mk X op te vullen.

  De 420 was luxueuzer uitgevoerd dan de S-Type en was voorzien van 4.2 liter motor met drie in plaats van twee carburateurs, goed voor 245 pk en een topsnelheid van bijna 200 km/h. De voorkant van de 420 liep schuin naar achteren en deed daardoor sterk denken aan de MK X die in 1961 zijn intrede al had gedaan.

  De auto was voorzien van een dubbel remsysteem, onafhankelijke wielophanging en een sperdifferentieel. De 420 had vanwege deze aanpassingen een zeer goed rijgedrag. Buiten het sublieme rijden had deze prachtig gelijnde Saloon enorm veel ruimte en verfijnde afwerking en luxe.

  Eind 1966 kreeg de MK X een nieuwe naam: 420G. Het is nooit officieel bevestigd, maar de toevoeging “G” welke voor “Grand” stond, is gekozen voor de Amerikaanse dealers. Dit moest duidelijk maken dat de 420 G nog groter en luxueuzer was dan zijn voorganger, de 420.

  Ten opzichte van de MK X waren de optische veranderingen een chromen band langs de zijkant en een iets gewijzigde grille. Technisch bleef de auto ongewijzigd

  De Jaguar 420 werd tevens geleverd onder de naam Daimler Sovereign. De Jaguar 420 werd gebouwd tot 1968 en de Daimler Sovereign tot 1969.

   

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak