Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar Mk2 3.4

 • Bouwjaar
  1967
 • Tellerstand
  3100 mijlen
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  P180665
 • Kleur
  Blauw metallic met blauw lederen interieur
 • Bijzonderheden
  22 jaar in bezit van laatste eigenaar en restaurateur, goed gedocumenteerd.

Verkoopinformatie

In zeer goede staat verkerende Jaguar Mk2 van bouwjaar 1967 en voorzien van de befaamde 3.4 liter 6 cilinder en 4 versnellingsbak. Nadat de auto eerder was geïmporteerd uit de droge staat Arizona in de USA, werd in 1995 een zeer grondig uitgevoerde restauratie volbracht. Groot voordeel was dat de carrosserie in een nagenoeg roestvrije staat verkeerde waardoor de basis om er iets moois van te maken veel beter was. Echte vakmensen hebben menig uur besteed om dit te kunnen realiseren. Tot in de kleinste details is dat dan ook zeer goed gelukt. Zodanig goed, dat nu na bijna 20 jaar het resultaat van al die inspanningen nog steeds te zien is: een superstrakke carrosserie, perfect spuitwerk en goed werkende techniek. Buiten een kleine beschadiging op de achterklep en de voorste bumperrozetten na, lijkt de auto dus bijna ongebruikt. Dat is hij niet, maar feit is dat de eigenaar er in die twee decennia slechts zo’n 3100 mijl mee heeft gereden. Natuurlijk is destijds de gehele restauratie uitgebreid vastgelegd en worden deze foto’s en de andere documenten bij de auto geleverd. De lichtblauwe metallic kleur staat deze sportieve sedan perfect, zeker in combinatie met het prachtige blauwe lederen interieur. De mooie extra’s zoals de klassieke Michelin XVS banden, gemonteerd op chromen spaakvelgen, de klassieke radio en de comfortabele stuurbekrachtiging maken deze Jaguar Mk2 3.4 tot een gewilde klassieker. Zou het de uwe kunnen worden?

 

 

 

Technische informatie

Motor
6 cilinder lijnmotor
Brandstofsysteem
2 x SU carburateurs
Cilinderinhoud
3442 cc.
Vermogen
190 pk.
Topsnelheid
190 km/h.
Gewicht
1500 kg.
Versnellingsbak
4 versnellingen, handgeschakeld

Opties & accessoires

Chromen spaakvelgen

Klassieke Michelin XVS banden

Klassieke radio

Stuurbekrachtiging

Historie

De Jaguar Mk II is de meest karakteristieke Jaguar “Sport-sedan” uit de geschiedenis. Bijna iedereen kent en herkent de auto als Jaguar.

De Mk II was een auto met twee gezichten: Enerzijds een zeer snelle sport-sedan, wat de auto geliefd maakte bij zowel de Britse criminelen alsmede de politie  Anderzijds was het een zeer comfortabele, representatieve, zakenauto waarmee de ‘upper-class’ zich graag presenteerde.

De snelheid en kracht ontleende de Mk II aan de beroemde Jaguar XK motor waarmee Jaguar in 1951 en 1953 zelfs Le Mans gewonnen had (3.4 liter versie). De XK motor in de Mk II was verkrijgbaar met drie verschillende cilinderinhouden en vermogens van respectievelijk 2483cc./120 pk., 3442cc/190 pk. en 3781 cc./220 pk. De 3.8 liter versie had een topsnelheid van maar liefst 201 km/u. De Jaguar Mk II werd gebouwd tot 1967.

De Jaguar Mk II is in onze tijd een populaire klassieker. De Mk II leent zich uitstekend voor dagelijks (zakelijk) gebruik en geeft de gelukkige bezitter veel rijplezier en een uitgesproken imago betreffende autokeuze.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak