Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar XJ 4.2 Coupé Series 2 automaat

 • Bouwjaar
  1976
 • Tellerstand
  20814 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  XJ642L2J50716BW
 • Kleur
  Maroon red met créme lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Uit collectie afkomstig, zeer goede staat, voorzien van automaat en airco

Verkoopinformatie

In zeer goede staat verkerende Jaguar XJ 4.2  Series 2 Coupé, voorzien van een automatische versnellingsbak. Deze origineel in Nederland geleverde auto komt uit een Jaguar verzameling en is tot in de puntjes verzorgt. Niet alleen op technisch gebied is alles goed in orde, maar ook het lakwerk, chroom en het sublieme crème lederen interieur mogen er zijn. Om nog meer te kunnen genieten van een van de mooiste Coupé’s ooit gebouwd, is er een perfect werkende nieuwe airconditioning ingebouwd.

De auto wordt nu verkocht wegens overcompleet en is een buitenkans voor degene die echt een goede en betrouwbare XJ Coupé wil hebben.

Technische informatie

Motor
6 cilinder lijnmotor
Carburatie
2 x carburateurs
Cilinderinhoud
4235 cc.
Vermogen
168 pk. bij 4750 t/pm.
Topsnelheid
190 km/h.
Gewicht
1695 kg.
Versnellingsbak
automaat

Opties & accessoires

Klassieke radio

Airconditioning

Automatische versnellingsbak

Historie

De Jaguar XJ werd voorgesteld in 1968 als XJ 6 (serie 1).
De XJ types verenigen de kwaliteiten van een sportwagen en een limousine in één auto. De  auto heeft een sublieme wegligging, is snel, erg comfortabel en zeer stil. Al deze eigenschappen zijn verenigd in het meest tijdloze en oogstrelende sportieve limousine ontwerp dat Jaguar ooit getekend heeft. De XJ werd tevens gebouwd als Daimler Sovereign. De Daimler was meer op comfort dan sportiviteit gericht en moest de meer bedaarde, minder sportieve kopersgroep aanspreken.

Serie 1 werd gebouwd tussen 1968 en 1972, serie 2 van 1973 tot en met 1978. Serie 3 is momenteel nog een youngtimer serie die gebouwd werd tussen 1979 en 1991.
De hier gepresenteerde XJ Coupé werd enkel gebouwd in de serie 2 periode en wel tussen 1975 en 1978. De XJ Coupé was verkrijgbaar met 4.2 liter zes cilinder motor of met 5.3 liter V 12 motor. De XJ Coupé is absoluut het neusje van de zalm op Jaguar XJ gebied. De vormgeving en uitstraling van deze coupé is volgens velen van een tijdloos topniveau.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak