Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar XJS 4.0 Convertible

 • Bouwjaar
  1995
 • Tellerstand
  72404 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Blauw met crème lederen interieur met blauwe mohair softtop
  • Bijzonderheden
   Gewilde EU uitvoering met (AJ16) 6 cilinder, gunstige kilometerstand, goed onderhouden en prachtige kleurstelling

  Verkoopinformatie

  Deze prachtige Jaguar XJS 4.0 Convertible komt uit een grote Jaguar en Daimler verzameling. Het is een originele en steeds zeldzamer wordende Europese uitvoering met slechts 72.404 km op de teller. De auto is recent zeer uitgebreid en professioneel onderhanden genomen waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Alles moest echt 100% in orde zijn. Onder andere is het lakwerk geheel vernieuwd en is het interieur gedetailleerd.

  Dubbel genieten dus voor de nieuwe eigenaar omdat hij of zij voorlopig geen onderhoud hoeft te laten doen en in stijl kan genieten van een heerlijke auto die er niet alleen geweldig uit ziet maar ook als zodanig rijdt. Het is in Jaguar kringen bekend dat deze 4.0 ltr. zes cilinder de perfecte motor is voor de XJS. Echt niemand denkt nog met weemoed aan de 12-cilinder want deze motor heeft ook de beschikking over een ruim dosis koppel en vermogen en heeft hiervoor een hele slok minder benzine nodig.

  De XJS biedt een echt chique uitstraling gekoppeld aan prima techniek en rijkwaliteiten. Daarnaast komt dit type steeds meer in de belangstelling te staan en zou het voor de toekomst wel eens een prima investering kunnen zijn.

  Kies dan ook voor een hele echte, en in de meest gezochte kleurstelling: deze XJS 4.0 Convertible misschien?

   

   

   

  Technische informatie

  Motor
  Zes cilinder lijnmotor (AJ16)
  Brandstofsysteem
  Injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  3980 cc.
  Vermogen
  242 pk.
  Topsnelheid
  227 km/h
  Versnellingsbak
  automatische 4 versnellingsbak

  Historie

  De Jaguar XJS werd in 1975 voorgesteld op de Londense Earls Court Motorshow. De Jaguar XJS was de beoogde opvolger van de befaamde Jaguar E-type (XK-E). Dat was niet echt het geval, de E-type was in basis een sportwagen, de XJS was een zeer luxe, grote, en comfortabele GT. Tot 1983 werd de XJS enkel gebouwd als coupe, uitgerust met V12 motor. In 1983 kwam de XJS cabriolet op de markt en kwam er ook een 3.6 liter zes cilinder motor beschikbaar. De cabriolet was voorzien van een vaste rolbeugel en vaste zijruitframes waardoor de auto eigenlijk geen echte cabriolet was. In 1988 volgde een volwaardige cabriolet die XJS convertible werd genoemd. De convertible was een prachtig gelijnde auto geworden. De XJS was voorzien van alle denkbare luxe en elektrische snufjes en de rijbeleving was uitermate comfortabel. De XJS convertible werd in eerste instantie uitgerust met de befaamde Jaguar 5.3 liter V12 motor, in 1991 kwam een nieuwe 4.0 liter zes cilinder beschikbaar. De 5.3 liter V12 werd in 1993 afgelost door een 6.0 liter variant. In totaal werden er tussen 1988 en 1995 ruim 28.000 Jaguar XJS convertibles gebouwd. Echt mooie en goede originele exemplaren zijn moeilijk te vinden en worden steeds duurder. De liefhebber moet dus niet al te lang meer wachten…

   

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak