Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Jaguar XK 140 3.4 SE Drop Head Coupe

 • Bouwjaar
  1955
 • Tellerstand
  17479 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  S 817578 DN
 • Motornummer
  G 4088 8S
 • Kleur
  zwart met rood lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Matching numbers XK 140 DHC in veelgezochte SE uitvoering, 18 jr in bezit van laatste eigenaar

Verkoopinformatie

Na ruim 18 jaar te hebben genoten van deze prachtige Jaguar XK 140 SE DHC (Drop Head Coupe) vind de eigenaar het na lang aarzelen tijd om afscheid te nemen van deze Engelse icoon. Het waren jaren van genieten van een van de meest tot de verbeelding sprekende Engelse klassiekers en van de meest populaire uitvoering van de XK 140. Deze DHC biedt namelijk voor veel liefhebbers exact wat ze zoeken in een echte klassieker: een weergaloos uiterlijk, heel fijne rijeigenschappen, comfort, ruimte op de “achterbank”, een softtop die heel gemakkelijk open en dicht kan en betrouwbare techniek. Dit alles biedt de XK 140 in ruime mate.

Deze XK is van bouwjaar 1955. Het betreft een fabrieksorigineel SE (Special Equipment) model met ‘matching numbers’. De SE is voorzien van de cilinderkop van de befaamde C-type en hiermee levert deze motor nu 210 pk. in plaats van in de standaard versie 190 pk. En dat verschil is duidelijk te merken. De cilinderkop verkeert in een nieuwstaat want deze is vrij recent compleet gereviseerd. Foto’s hiervan vind u ook op deze site. Een Heritage Certificate is aanwezig ter controle van alle nummers en uitvoering.

Deze beeldschone Jaguar werd in het verleden uitvoerig gerestaureerd en de auto verkeert nog altijd in een prachtige staat. De eigenaar heeft jaren geleden besloten de originele ‘Moss’ versnellingsbak /overdrive te laten vervangen door een Getrag vijfbak. Het rijden is hiermee nog een stuk fijner geworden. Het schakelen gaat lichter, preciezer en de overbrengings- verhoudingen sluiten mooier aan op het karakter van de motor. De trekkracht komt nu nog meer tot zijn recht. De originele (ook matching numbers) versnellingsbak/overdrive is destijds bij een klassiekerspecialist netjes gereviseerd en wordt natuurlijk bij de auto geleverd want de historie moet compleet blijven.

De XK is verder voorzien van Lucas verstralers, chromen spaakvelgen, een RVS uitlaatsysteem, Koni schokdempers en heel handig, een snelheidsmeter in kilometers.

Technische informatie

Motor
6 cilinder lijnmotor DOHC SE (special equipment)
Carburatie
2 x SU H6 carburateurs
Cilinderinhoud
3442 cc
Vermogen
210 pk. bij 5750 t/pm.
Topsnelheid
210 km/h
Gewicht
1380 kg
Versnellingsbak
Getrag 5 bak (gereviseerde en matching nrs originele bak met overdrive wordt meegeleverd)

Opties & accessoires

Optionele SE uitvoering met C-type cilinderkop (20 pk extra)

Lucas verstralers

Getrag 5 versnellingsbak (originele, matching numbers en gereviseerde Moss versnellingsbak is er bij)

Chromen spaakvelgen

RVS uitlaatsysteem

Koni schokdempers

Snelheidsmeter in kilometers

Historie

De Jaguar XK 140 was de opvolger van de fameuze XK 120 en kwam in 1954 op de markt. De XK 140 was een evolutie van de XK 120 met enkele uiterlijke wijzigingen en technische verbeteringen. Het fraaie dynamische uiterlijk bleef grotendeels ongewijzigd. Vernieuwd waren de grille, die nu minder verticale spijlen telde, de achterlichten, die groter waren geworden, de bumpers, die dikker waren gemaakt en de richtingaanwijzers vóór die een plek kregen voor op de voorspatborden. De grootste technische verbetering was dat de XK 140 werd voorzien van tandheugel besturing waardoor het stuur- en rijgedrag wezenlijk verbeterde.
De 3.4 liter XK motor kreeg 30 pk. extra en leverde vanaf dat ogenblik standaard 190 pk. XK 140’s die voorzien werden van het SE pakket (“Special Equipment”) kregen een motor met 210 pk. vermogen. De XK 140 was net als de XK 120 verkrijgbaar als roadster, ruimere DHC (Drop Head Coupé) en als FHC (Fixed Head Coup

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak