Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

MG-A 1500 Roadster

 • Bouwjaar
  1957
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  HDA4333231
 • Kleur
  British Racing Green met crème lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Volledig en professioneel gerestaureerd, subliem onderhouden.

Verkoopinformatie

Omdat we de lat hoog leggen qua kwaliteitsnorm duurde het even, maar wij zijn blij weer een hele echte MGA 1500 Roadster aan te kunnen bieden. Ook nog uitgevoerd in de meest gezochte en typische kleurstelling: British Racing Green met een prachtig crème lederen interieur. De niet alleen in uiterlijke staat maar ook technisch, sublieme auto werd in de jaren 2004 /2005 zeer uitgebreid in Nederland gerestaureerd. En met uitgebreid bedoelen we dan ook dat niets aan het toeval werd overgelaten! Een fotoreportage bewijst dat er kosten noch moeite zijn gedaan om deze Roadster in oogverblindende staat te brengen. Daar men daarin is gelukt is zeer goed te zien. Tot in het kleinste detail is alles volgens originele normen opgebouwd. Ook er erg mooi dat het originele stuurwiel gemonteerd is gebleven. De 2e Nederlandse eigenaar kocht de auto in 2007 en heeft er tot onlangs veel plezier van gehad. Hij moest er lang over nadenken zijn oogappel af te staan maar heeft dit in verband met gezondheid en leeftijd toch gedaan.

De MGA staat bekend om zijn perfecte rijeigenschappen. Iedere liefhebber rijdt er heel makkelijk mee weg. Het sturen, remmen en schakelen gaat echt perfect. Ook de stevigheid van de prachtig gelijnde Roadster koetswerk is enorm en draagt mede bij aan het zeer goede rijden.

Deze MGA is compleet uitgevoerd zoals de liefhebber dat graag ziet: mooie zilver gespoten spaakvelgen, een praktische tonneau cover om de auto snel af te sluiten, een werkelijk als nieuwe softtop en prachtige aluminium frame sidescreens voor wie “uit de wind” wil zitten.

Heeft u de keuze voor de aanschaf van een MGA al gemaakt of bent u zoekende naar een echte Britse klassieker die nog betaalbaar is in aanschaf en onderhoud, en een goede investering ? Maak dan even een rondje langs de specialisten en kom dan deze MGA Roadster bekijken en beleven. De laatste de beste? Het is aan u!

 

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor
Carburatie
2 x SU carburateurs
Cilinderinhoud
1489 cc.
Vermogen
78 pk.
Topsnelheid
160 km/h.
Gewicht
890 kg.
Versnellingsbak
4 versnellingsbak

Opties & accessoires

Lederen interieur

Spaakvelgen

Tonneau cover

Sidescreens

 

Historie

De MG A kwam in 1955 op de markt. Met deze auto sloeg MG, betreffende vormgeving, een nieuwe weg in. Na zijn voorgangers MG TD en MG TF, die nog in grote lijnen gebaseerd waren op de vooroorlogse MG TB, was het een zeer moderne sportief gelijnde roadster. De MG A werd, evenals zijn voorgangers, een groot succes en wederom werd het grootste gedeelte verkocht in Amerika.

De MG A werd to 1959 voorzien van een 1459 cc. viercilinder motor. Vanaf dat jaar kreeg de auto een 1588 cc. viercilinder. De 1588 cc. motor werd in 1961 opgevolgd door een 1622 cc. viercilinder. De vroege MG A versies, tot 1959, zijn voorzien van, erg goede, trommelremmen rondom. Vanaf 1959 werd de MG A met schijfremmen op de voorwielen uitgerust. De laatste MG A, de A 1600 Mk II, werd in 1962 voor het laatst geproduceerd. Deze zeer succesvolle Britse sportwagen werd opgevolgd door de MG B die het succes van de MG A nog verder uit zou bouwen…

 

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak