Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

MG TA

 • Bouwjaar
  1936
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  TA0423
 • Kleur
  zwart met crème lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Ruim 40 jaar in bezit, super originele auto met prachtige patina.

Verkoopinformatie

Dit is een MG TA van bouwjaar 1936 in een uiterst zeldzame staat. De auto is bijna 40 jaar geleden volledig gerestaureerd door de huidige eigenaar, die destijds een gerenommeerd autoschadeherstel bedrijf had. Spreekt voor zich dat de restauratie van de MG een voorbeeld moest worden van de vakkundigheid van zijn bedrijf. Dat dit uitstekend gelukt is, is zelfs nu nog te zien. Het destijds vervangen houtwerk, het plaatwerk en spuitwerk: alles verkeert in een meer dan uitstekende staat. Overal zit een prachtig vleugje patina op, wat de TA een uitstraling geeft die we maar zeer zelden zien. Dit, samen met het eigenaarschap van bijna 40 jaar(!) maakt de auto echt bijzonder ten opzichte van anderen in deze klasse.
Qua techniek is er ook niets op aan te merken, sterker nog: zijn er zelfs verbeteringen uitgevoerd door met name de montage van de kwalitatief veel betere TC motor.
De MG wordt geleverd inclusief de prachtige historie en de vele foto’s gemaakt gedurende deze 40 jaar. Komend uit een kleine verzameling van Jaguars en MG ’s mag dit prachtige stuk autogeschiedenis zijn weg weer vinden bij een gelijkgestemde eigenaar.

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor
Brandstofsysteem
2 x SU carburateurs
Cilinderinhoud
1250 cc.
Vermogen
54 pk. bij 5200 t/pm.
Topsnelheid
128 km/h
Gewicht
820 kg.
Versnellingsbak
4 versnellingen, handgeschakeld

Opties & accessoires

chromen kofferrek

zijramen

rieten koffer

hoodcover

 

Historie

De MG TA is de opvolger van de MG J- en P- type Midgets. De vormgeving van de MG TA is onmiskenbaar vooroorlogs maar zeer harmonieus gelijnd. De MG TA is uitgevoerd met fraaie in de treeplanken doorlopende spatborden en een houten dashboard met mooie meters.
De TA was voorzien van een 1292 cc. viercilinder motor met kopkleppen en een onderliggende nokkenas. Tevens is de MG TA voorzien van trommelremmen rondom. In 1939 werd de MG TA opgevolgd door de MG TB.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak