Bloemendaal Classic & Sportscars

Peugeot 404 Cabriolet “floor shifter”

 • Bouwjaar
  1963
 • Tellerstand
  74625 km
 • Prijs
  €47.500,=
 • Chassisnummer
  P404C-4496002-P
 • Kleur
  Maroon rood met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Zeldzame vloer schakeling, prachtige staat, laatste jaren uitsluitend in zonnig Spanje bereden.

Verkoopinformatie

Wij spreken geen Frans en zijn niet bepaald dol op knoflook, maar een mooie Franse voiture kan ons wel bekoren. En helemaal als de Italiaanse designer Pininfarina zijn ongeëvenaarde talenten mocht laten zien. De combinatie van Italiaanse flair en betrouwbare Franse techniek en comfort bleek een uitstekende uitgangspunt en de prachtig gelijnde cabriolet spreekt ook tegenwoordig nog veel autoliefhebbers aan.

Onze Peugeot 404 Cabriolet is zojuist terug van een verblijf van 6 jaar in Spanje. Hier is de auto gebruikt als tweede auto bij de vakantiewoning van de eigenaar. Deze man heeft destijds de auto gekocht van iemand die de Peugeot uit Frankrijk had geïmporteerd en gedurende vele jaren volledig heeft gerestaureerd. Dat is erg netjes gebeurt, en ook de reden dat de cabrio er nog steeds erg goed uitziet. De laatste eigenaar heeft er dan ook goed op gepast en niet alleen qua uiterlijke behandeling, maar ook de techniek werd nooit vergeten. Zelfs recentelijk is de versnellingsbak gereviseerd en de koppeling vervangen.

Zeer bijzonder is dat het een vloerschakeling model betreft, wat erg precies en sportiever schakelen betekend. Kijk ook eens goed naar de in fantastische staat verkerende Robri “spinner”wieldoppen. Er waren in die tijd een aantal bekende aanbieders van accessoires.  Verreweg het bekendst was echter ROBRI het merk met het ridderharnas in het beeldmerk. Het uit Puteaux (Seine) afkomstige merk vervaardigde een zeer wijde range afterfit onderdelen voor onder andere Peugeot, waaronder deze prachtige wieldoppen. Ook staat de kleur van de mohair softtop geweldig bij de maroon rode  carrosseriekleur en geeft de Fransoos een chique uitstraling.

De Peugeot 404 Cabriolet biedt veel ruimte aan bestuurder en bijrijder, en zelfs achterin is het goed toeven voor passagiers. Het algemene comfort staat op hoog niveau. Ook de kofferruimte is groot genoeg om bagage voor een paar weken te vervoeren, dus een heerlijke vakantierit is in te plannen.

Technische informatie

Motor
4 cilinder lijnmotor
Cilinderinhoud
1618 cc.
Vermogen
85 pk. bij 5500 t/pm.
Topsnelheid
150 km/h
Gewicht
1035 kg.
Versnellingsbak
4 versnellingsbak met vloerschakeling

Opties & accessoires

Mohair softtop

Hood cover

Floor shift versnellingsbak

“ROBRI” wieldoppen

 

Historie

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak