Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche 911 3.6 Carrera 2 Coupé

 • Bouwjaar
  1991
 • Tellerstand
  116572 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Nachtblauw met blauw leder
  • Bijzonderheden
   Zeer goede staat, mooie originele opties, goed onderhouden en heel weinig gereden

  Verkoopinformatie

  Prachtige Porsche 911 3.6 Carrera 2 Coupé die op 12 februari 1991 op de fabriek in Stuttgart is afgeleverd aan in Duitsland wonende Amerikaan. De eigenaar was van plan weer terug te gaan naar de USA en de auto mee te nemen, maar dit is niet gebeurt. Daarom werd in maart 1992 bij Porsche Zentrum Niederrhein de auto voorzien van Europese specificaties.
  De Porsche werd in 1998 met een kilometerstand van 67.300 ingevoerd in Nederland en vervolgens, net zoals dat in Duitsland altijd was gedaan, keurig volgens voorschrift en specialistisch onderhouden. De coupe werd puur hobbymatig bereden, is compleet met alle boekjes en papieren, en komt nu vanwege overlijden van de laatste eigenaar op de markt.

  Wij zijn erg gelukkig deze prachtige auto met weinig kilometers aan te kunnen bieden. Prachtige en nuttige af-fabriek extra’s maken de auto nog aantrekkelijker. Wat te denken van de chique Nachtblauw metallic lak, blauw lederen interieur met ‘turbostoelen’, airco, schuifdak en cruise control. Erg mooi om te zien zijn de nog steeds aanwezige originele velgen, waarmee de auto eigenlijk beter stuurt dan de grotere Cup velgen.

  Alles beschouwend is dit wel een heel erg mooie Porsche 964 Carrera 2 Coupe. Toch willen we niet zoals als zoveel anderen dat wel doen, er een topprijs voor vragen. Uitgangspunt is dat wij, maar vooral ook de nieuwe eigenaar er in alle opzichten bijzonder blij mee moet zijn. Wij zijn er van overtuigd dat dit moet lukken.

  Technische informatie

  Motor
  6 cilinder boxer motor
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  3600 cc.
  Vermogen
  250 pk.

  Opties & accessoires

  Airconditioning

  Elektrisch bedienbaar schuifdak

  Cruise control

  Sportstoelen

  Koplampsproeiers

  Achterruitwisser

  Elektrische bedienbare stoelen

  Radio / CD wisselaar

  Historie

  Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
  De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

  De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
  De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

  .Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
  • Carrera 2, de ‘gewone’ versie
  • Carrera 4, met vierwielaandrijving
  • 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
  • 964 Speedster
  • Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
  • Turbo S, een Turbo met meer vermogen

  Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak