Bloemendaal Classic & Sportscars

Porsche 993 Carrera 2 Cabrio

 • Bouwjaar
  1994
 • Tellerstand
  53879 km
 • Prijs
  €76.500,-
 • Chassisnummer
  WPOZZZ99ZSS330737
 • Kleur
  Nachtblauw met grijs lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Duitse levering, supermooie staat, zeer weinig km, dealer / specialist onderhouden

Verkoopinformatie

Deze prachtige Porsche 993 Carrera 2 Cabrio werd  op 6 mei 1994 afgeleverd in Stuttgart. Netjes onderhouden en weinig gereden werd de auto op 10 mei 1999 in Nederland geregistreerd met een kilometerstand van ongeveer 39.000 km. Hier werd met dezelfde liefde het bezit en gebruik weer voortgezet. Dat alles heeft tot resultaat dat we nu een auto kunnen aanbieden die je echt met het bekende lampje moet zoeken…

De fraaie cabrio is uitgevoerd in Nachtblau, zijnde een van de meest gezochte kleuren, met een prachtig grijs lederen interieur. Deze combinatie staat de auto echt subliem. De recent nieuw gemonteerde softtop is ook blauw evenals de hoodcover. Bekijk de optielijst eens en constateer dat er prachtige af fabriek extra’s op en aan zitten.

Spreekt voor zich dat de auto ondanks de zeer lage kilometerstand van slechts 53.879 km, altijd op tijd zijn onderhoud heeft gehad hetgeen door dealers en specialisten is uitgevoerd. Het laatste onderhoud is bij 52.650 km. verricht waarbij o.a. de draagarmen voor zijn vervangen. Alle boekjes en diverse facturen zijn aanwezig.

We kunnen een heel betoog houden waarom we deze Porsche van harte kunnen aanbevelen. Maar we laten het bij de perfecte kwaliteit, volledige geschiedenis bekend, goed onderhouden, en …het is de laatste luchtgekoelde..

Kortom, een auto die voor de ware Porsche cabrio liefhebber hoog op het verlanglijstje met “waardevaste investeringen die veel plezier brengen” moet staan. Maar daar moet het niet bij blijven natuurlijk. Wij helpen u graag het lijstje af te vinken.

 

Technische informatie

Motor
zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem Motronic M2.10
Cilinderinhoud
3600 cc.
Vermogen
272 pk. bij 7100 t/pm.
Koppel
330 Nm. bij 5000 t/pm.
Topsnelheid
270 km/h
Gewicht
1370 kg.
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

X71  Alu-look instrument dials with chromed rings

X97  Aluminium shift knob

X98  Aluminium parking brake lever

033  Lowered suspension

139  Seat heating, left

220  LSD Limited Slip Differential with 40% lock

224  ABD Automatic Braking Differential (Traction control)

340  Seat heating, right

398  17″ wheels

490  Sound system

551   Wind deflector

659  Board computer

 

 

 

Historie

De 993 was het vierde avontuur van Porsche en daarmee ook het sluitstuk van een era in de geschiedenis van de automobiel. Na meer dan 40 jaar, liep in mei 1998 de laatste luchtgekoelde Porsche van de band. Technologisch was de 993 een goede doorontwikkeling van de vernieuwing die Porsche had doorgevoerd bij de 964. De constructie van de motor was dusdanig verbeterd, dat de onderhoudsinterval beduidend vergroot kon worden, waardoor de kosten van het onderhoud aanzienlijk verlaagd werden. Het onderstel was een geheel nieuw ontwikkeld en door dit zogenaamde sky-hook onderstel kwam de wegligging op een nog hoger niveau te liggen.

Door vele experts wordt de 993 aangeduid als de best doorontwikkelde en betrouwbaarste Porsche. Niet alleen technisch, maar zeker ook door het elegante tijdloze design wordt de 993 door vele Porscheliefhebbers en experts gezien als de beste en mooiste 911 aller tijden. Met zijn brede achterkant en mooi geïntegreerde bumpers straalt deze Porsche kracht en tegelijkertijd harmonie uit. Onder verzamelaars mag de 993 zich verheugen in massale belangstelling. De vraag naar goed onderhouden Porsches van het type 993 met transparante onderhoudshistorie is nu al vele malen groter dan het aanbod. Vooral de types aan de bovenkant van de markt met liefst lage kilometerstanden, zijn een waardevaste investering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak