Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche 911 3.6 Carrera 2 Coupé

 • Bouwjaar
  1989
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ96ZLS401515
 • Kleur
  Schiefer Grau met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Porsche dealer onderhouden, sublieme staat, voorzien van o.a. airco, schuifdak, 17" Cupvelgen, uitgebreid gedocumenteerd.

Verkoopinformatie

Dit is nou echt een Porsche 911 3.6 Carrera 2 zoals we ze maar zelden tegenkomen. De Coupé is van bouwjaar 1989 en heeft 245.000 km op de teller staan. In dit geval kunnen we dat zien als cijfers waarmee aangetoond wordt dat de vorige eigenaren er heel veel plezier in hebben gehad de auto te berijden. De 911 is ongekend goed en hoofdzakelijk door een Porsche dealer onderhouden. Een dikke map met documentatie en facturen bewijst dat er kosten noch moeite gespaard zijn de auto in topconditie te houden. Dat varieert van een complete motorrevisie bij 160.000 km. tot de recent uitgevoerde grote onderhoudsbeurt, nieuwe banden en remmen, enz. Opgeteld komen de investeringen in deze auto over de laatste 10 jaar op ruim Euro 38.000,= Zoiets doet alleen een echte liefhebber. Iemand met het juiste gevoel voor het merk en voor wie alleen het beste goed genoeg is. Tot op het laatste moment is er niet beknibbeld om de Porsche tot een van de beste te maken die op dit moment worden aangeboden.

Niet alleen de techniek is subliem, maar zo is eigenlijk de hele auto te betitelen. Van het absoluut onbeschadigde en strakke lakwerk, uitgevoerd in de prachtige kleur Schiefer Grau, tot aan het onberispelijke zwart lederen interieur.  Nuttige af fabriek opties maken het helemaal af: airconditioning, 17″Cup velgen, achterspoiler met 3e remlicht en elektrisch bedienbaar schuifdak.

Rijdend in de prachtige Coupé voelt deze aan alsof er 20.000 km. op de teller staat. Alles functioneert zoals het moet, geen kraakje of rammeltje, perfect remmend en een motor die als nieuw klinkt.

De grote polariteit van een merk als Porsche brengt vaak met zich mee dat er ook veel troep wordt aangeboden. Aanschaf van onder deze categorie vallende auto’s is geen verwezenlijking van een droom maar kan al snel nachtmerrie worden. Uitzonderingen hierop zijn er, maar moet men echt met een lampje zoeken. Wij hebben dat inmiddels voor u gedaan en richten de spotlights graag op deze 911 en hopen met recht dat deze Porsche een net zo goede eigenaar zal krijgen als de voorgaande was, want dat verdient deze 911 zeker.

Technische informatie

Motor
6 cilinder boxermotor
Brandstofsysteem
injectiesysteem
Cilinderinhoud
3600 cc
Vermogen
250 pk.
Versnellingsbak
5 versnellingsbak, handgeschakeld.

Opties & accessoires

Airconditioning

Elektrisch bedienbaar schuifdak

Achterruitspoiler met 3e remlicht

17″ Cup velgen

Historie

Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

.Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
• Carrera 2, de ‘gewone’ versie
• Carrera 4, met vierwielaandrijving
• 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
• 964 Speedster
• Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
• Turbo S, een Turbo met meer vermogen

Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

 

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak