Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche 911 3.6 Carrera 2 Cabriolet

 • Bouwjaar
  1990
 • Tellerstand
  89061 mijlen
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Polar Silver metallic met donkergrijs lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Super originele staat, 2 eigenaren, historie bekend, serviceboekjes enz. aanwezig

  Verkoopinformatie

  Een zich van de rest onderscheidende Porsche 964 Cabrio: dit is kort samengevat waar het om draait bij deze prachtige cabrio.
  De staat van de auto is werkelijk perfect te noemen, zowel qua techniek als uiterlijk. Hieraan zijn natuurlijk de slechts twee eigenaren de USA debet (waarvan de laatste eigenaresse de auto zelfs ruim 20 jaar in haar bezit heeft gehad) Zij hebben de auto behandeld zoals iedere Porsche liefhebber dat graag ziet. Op tijd zijn beurten, alle documenten, optiesticker en boekjes in orde, geen beschadigingen en nauwelijks gebruikssporen. Vind ze maar eens! Slechts zelden komt er een voorbij in zo’n goede staat.

  De onlangs in Nederland aangekomen Porsche heeft vanaf de eerste aflevering in december 1990 gereden in het zonnige Silicon Valley Californië. De prettige weersomstandigheden aldaar hebben natuurlijk als groot voordeel dat van roest of andere aantastingen geen sprake is. Op zich is er ook niet veel mee gereden. Een gemiddelde van slechts 3700 mijl per jaar maakt dat de teller nu op slechts 89.204 staat. De heldere kleur Polar Silver is in combinatie met het donkergrijze leder de juiste keuze. Ook de zwarte softtop verkeert in prima staat, een windschot zorgt voor het nodige comfort, natuurlijk is er airco aan boord en zorgen originele Cup velgen er voor dat het uiterlijk ook helemaal af is.

  Mooier kunnen we en willen we het ook niet maken. Volgens ons is dit de auto waar de ware Porsche liefhebber op zit te wachten.

  Wenst u een absolute top Porsche 964 Cabrio? Dan vernemen wij dit graag van u en plannen ruim tijd in om u de kwaliteiten van deze Porsche te tonen en te laten ervaren. Voor de zakelijke aanschaf is het nog belangrijk te weten dat het een prijs betreft inclusief BTW.

  Technische informatie

  Motor
  6 cilinder boxermotor
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesysteem
  Cilinderinhoud
  3600 cc.
  Vermogen
  250 pk.
  Gewicht
  1464 kg.
  Versnellingsbak
  5-bak handgeschakeld

  Opties & accessoires

  Airconditoning

  17″ Cup velgen

  Comfort stoelen

  Uitgebreide stereo

  Windschot

   

  Historie

  Na een productieperiode van meer dan 15 jaar van de 911, was het tijd voor een modelwijziging. Porsche zat eind jaren 80 in een ernstige crisis. Met de Porsche 944 scoorde Porsche de meeste omzet, maar kon niet meer de gewenste aantallen verkopen.
  De klanten veranderden en wensten ook comfort en niet alleen prestaties.

  De Porsche 964 werd ontwikkeld om weer een verkoophit in huis te hebben. De 964 was voor Porsche de eerste in massa geproduceerde auto met vierwielaandrijving. Het nieuwe concept was een vereenvoudigde versie van de 959-wheel-drive-technologie. De auto werd ook als eerste auto leverbaar met een automatische versnellingsbak.
  De 964 heeft bovendien een compleet nieuwe aluminium chassis met McPherson veerpoten voor en achter schroefveren. Stuurbekrachtiging en ABS-remmen waren standaard, en de nieuwe 3.6 liter motor heeft een dubbele ontsteking met klopregeling en volledig gecontroleerde drie-weg katalysator.

  .Van de Porsche 964 zijn veel verschillende versies uitgebracht, namelijk:
  • Carrera 2, de ‘gewone’ versie
  • Carrera 4, met vierwielaandrijving
  • 964RS, een snellere en lichtere uitvoering van de Carrera
  • 964 Speedster
  • Turbo, de snelste en meest luxe uitvoering
  • Turbo S, een Turbo met meer vermogen

  Ondanks de vele innovaties in de 964 (ongeveer 80%), bleef de verkoopbenaming Porsche 911. De Porsche 964 was als nieuwe auto een groot succes, en is dat vandaag de dag nog steeds omdat dit model door de echte liefhebbers als de laatste echte en meest karakteristieke 911 wordt gezien.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak