Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  72386 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z6U721916
 • Kleur
  Seal Grau metallic met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Uitsluitend Porsche dealer onderhouden, volledig eerste lak, lage km.stand, mooie opties, ECHT geweldige staat

Verkoopinformatie

Een gouden tip bracht ons in diep in Duitsland bij deze super mooie Porsche Boxster 3.2 S.  Uitgevoerd in de meest gezochte kleur; Seal Grau met zwart vollederen interieur. Werkelijk alles verkeert in een smetteloze staat. De fraaie cabrio is van oktober 2005 en heeft slechts 72.386 km gereden, en zelfs dat zie je er niet aan af. Echt een uit duizenden durven we te beweren.

Voorzien van fraaie fabrieksopties (zie de lijst onder ”opties en accessoires”) en de wetenschap dat de auto absoluut schadevrij is en nog geheel in de zeer fraaie eerste lak zit maakte ons direct enthousiast. Alle documenten en facturen gecontroleerd en blijkt de auto ook nog eens uitsluitend door 2 Porsche dealers te zijn onderhouden.. Hoe goed kun je het treffen? De laatste onderhoudsbeurt is slechts 3800 km geleden uitgevoerd. Bijna als nieuwe banden en remmen… Alles is echt super voor elkaar. Wat kunnen we er nog meer van zeggen? Goed is gewoon goed!

Bent u al langere tijd op zoek naar een hele echte Boxster S en kunt u de juiste niet vinden? Laat het ons weten. Wij denken dat de kans dan erg groot is dat u met deze wel uw droomauto hebt gevonden.

Technische informatie

Motor
zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc
Vermogen
280pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Gewicht
1360 kg.
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

 

 

 

 

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering. Modeljaar 2007 bracht een update van de motor die een inhoud kreeg van 3387 cc en 295 pk leverde.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak