Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  72900 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   Schiefergrau met zwart lederen interieur
  • Bijzonderheden
   2e eigenaar, eerste lak, mooie opties, sublieme auto!

  Verkoopinformatie

  We kunnen weer een heel betoog houden waarom deze 2005 Boxster 3.2 S er voor ons zodanig uitsprong dat we hem gewoon moesten hebben, maar dat doen we deze keer maar niet. Waarom? Nou, wacht dacht u van het huidige mooie weer en dat we zelf ook wel eens willen genieten van een hele echte auto. Want dat is het. Dus eigenlijk willen we er zelf een tijdje mee gaan rijden. Hij is dus in principe te koop,maar we hopen stilletjes dat de koper nog even wegblijft…. Rare uitspraak misschien, maar we blijven nu eenmaal een autogek die het altijd jammer vind als een hele echte auto ons pand verlaat.

  Maar misschien ter voorbereiding: bekijk u de opties eens. Echt alles wat u zelf ook zou aanvinken lijkt me. Dan de kleur…Schiefergrau: wat ons betreft de mooiste. En de 19 inch velgen.. helemaal top. De lak is werkelijk als nieuw, zonder beschadigingen en is absoluut nog de eerste lak, dus nooit bijgespoten. De gehele auto is door de slechts 2 eigenaren subliem onderhouden en de techniek was in handen van dealers en specialisten. Spreekt voor zich dat alle documenten er bij zijn inclusief een door de laatste eigenaar bijgehouden lijst van gedane investeringen, verbruik, enz.

  Kunt u het toch niet laten om ons te benaderen voor deze prachtige Porsche Boxster 3.2 S… ach, dan kunnen we u dat ook nog niet kwalijk nemen en moeten we zelf weer op zoek naar een vergelijkbare. En dat zal niet gemakkelijk zijn.

   

   

  Technische informatie

  Motor
  zes cilinder boxer motor
  Cilinderinhoud
  3179 cc
  Vermogen
  280 pk. bij 6200 t/pm.
  Koppel
  320 Nm. bij 4700 t/pm.
  Topsnelheid
  268 km/h
  Gewicht
  1360 kg.
  Versnellingsbak
  6 versnellingsbak, handgeschakeld

  Opties & accessoires

   

   

  Historie

  De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
  De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
  Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
  De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
  De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

  In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak