Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  58800 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z6S2720080
 • Kleur
  Arctic Zilver met zwart leder
 • Bijzonderheden
  2e eigenaar, dealer onderhouden, perfecte staat. Veel waar voor geld!

Verkoopinformatie

Deze prachtige Porsche Boxster 3.2 S werd op 15 september 2005 afgeleverd door de Porsche dealer in het Duitse Siegen. Daar heeft de auto ook altijd zijn onderhoud gehad totdat wij hem onlangs kochten van de 2e eigenaar. Niet alleen qua onderhoud, maar werkelijk aan alles is te zien dat de Porsche eigenaren heeft gehad die de auto puur  hobbymatig  gebruikten en er derhalve ook zeer zuinig op waren. Of je nu het lakwerk of het volledige interieur heel kritisch bekijkt: alles is zoals wij dat graag zien; alles is in een sublieme staat.

Waarom kiezen we elke keer voor een 3.2 S uitvoering? Gewoon omdat deze veel meer te bieden heeft dan de 2.7 versie. Met name qua motor en remmen biedt deze S zoveel meer en dat maakt het rijden in deze cabrio nu zo extra aantrekkelijk. Als autoliefhebber houden we nu eenmaal van een beetje doorrijden en zijn we rustig aan het toeren dan genieten we van een motor met koppel en een super schakelende handbak (in de 3.2 S zelfs een zesbak) Beide items zijn volledig aanwezig en maken het rijden met deze Boxster tot een echt feest! Weg met het verhaal dat Boxsters geen echte “die hard” Porsches zouden zijn: de handling en prestaties liggen echt op een zeer hoog niveau. Een niveau waar menig automobilist alleen maar van kan dromen om enigszins in de buurt te komen. Voor de meesten geldt het heerlijke rijden, genieten van de degelijkheid, betrouwbaarheid en uitstraling als belangrijkste redenen een Porsche aan te schaffen. Bent u ook deze mening toegedaan maar ziet u deze punten ook graag gekoppeld aan een super scherpe prijs; dan moet deze Boxster in aanmerking kunnen komen. Wij kunnen hem aanbieden als één van de allergoedkoopste in Nederland ! Let wel: met een perfecte kilometerstand van 58.800 en in 3.2 S uitvoering!

Technische informatie

Motor
Zes cilinder boxermotor
Carburatie
multipoint injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
280 pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Versnellingsbak
handgeschakelde 6-versnellingsbak

Opties & accessoires

 

 

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd
Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.
In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak