Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  68810 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z5S720302
 • Kleur
  Arctic Zilver met blauw leder en blauwe softtop
 • Bijzonderheden
  Perfect onderhouden en voorzien van mooie opties, rijdt als nieuw!

Verkoopinformatie

Het koste elke keer weer de nodige moeite maar we zijn er wederom in geslaagd een perfecte Boxster 3.2 S te bemachtigen. Deze in Arctic zilver met blauw leder uitgevoerde 3.2 S konden we wegens gezinsuitbreiding overnemen van de 2e eigenaar. Deze eigenaar was garagehouder en hield de auto al vanaf 2009 puur als hobby er bij. Aan alles is te zien dat hij er erg zuinig was: natuurlijk in technisch oogpunt, maar ook het uiterlijk is echt subliem. Het strakke plaatwerk en zeer goede lak valt iedere kenner direct op. De aantoonbare kilometerstand van 68.810 is ook erg netjes gezien het bouwjaar van 2005.

De Porsche is voorzien van een aantal mooie extra’s waaronder 19″ Carrera velgen en Xenon verlichting. Een complete auto dus die alles heeft wat je zoekt in echte Porsche. We hebben inmiddels de ervaring dat een echte goede Boxster 3.2 S voor een scherpe prijs moeilijk te vinden is maar wel een grote schare liefhebbers heeft, en dus vaak erg snel verkocht wordt. Daarom ons advies in het geval dat u echt in de markt bent voor dit type eens contact met ons op te nemen en wellicht dat we u, voordat deze op de site komt,  al een passende Porsche Boxster kunnen aanbieden.

 

Technische informatie

Motor
6-cilinder boxermotor
Carburatie
injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
280 pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Versnellingsbak
Handgeschakelde 6 versnellingsbak

Opties & accessoires

 

 

 

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak