Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2006
 • Tellerstand
  60740 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z6U721865
 • Kleur
  Schiefer Grau met zwart lederen interieur en zwarte softtop
 • Bijzonderheden
  Zeer lage kilometerstand, meer dan uitzonderlijk mooie staat

Verkoopinformatie

We zijn constant op zoek, maar het is erg moeilijk om een Porsche Boxster te vinden die aan onze eisen voldoet. Ten eerste moet het een een S uitvoering zijn, de juiste kleur, opties en lage kilometerstand hebben, en natuurlijk schadevrij en dealer / specialist onderhouden zijn. Zoeken is één, maar vinden is een tweede…

Na een tip kwamen we enkele maanden geleden toch weer in het geboorteland van Porsche terecht. We hadden de eigenaar gebeld en hij wilde eventueel wel verkopen. De Porsche stond netjes met een hoes afgedekt “im Keller” van een groot huis ergens buitenaf. Een plaatje…dat zagen we direct. Super in de lak, juiste kleur en een als nieuw interieur en softtop. Een proefrit en inspectie bevestigde onze vermoedens dat we hier we konden spreken van een “hele echte” auto. De prijs werd afgemaakt en we dachten een mooie deal te hebben gemaakt…Echter de vrouw des huizes werd een tikje emotioneel, want het was haar auto, en ze zei ineens dat ze nog geen afscheid kon nemen. Ze wilde nog een paar maanden genieten. Dan kun je hier tegenin gaan, maar als autoliefhebber begrijpen we dit maar al te goed. Dus teleurgesteld weer huiswaarts met de belofte van haar op zak dat ze na de zomer misschien wel zou bellen. Nooit gedacht dat ze dat zou doen, maar het gebeurde toch. Wij blij natuurlijk, en de Porsche direct opgehaald, foto’s gemaakt, en hier is hij dan: een werkelijk sublieme Porsche Boxster 3.2 S van bouwjaar 2006 en met slechts 60.740 originele kilometers op de teller. spreekt voor zich dat alle documentatie en onderhoud klopt. De auto is uitgevoerd in de schitterende en tijdloze kleur Schiefer Grau met zwart lederen interieur en voorzien van mooie opties zoals een navigatiesysteem.

De onderkant is als nieuw, een mooie droge motor, het lakwerk echt geweldig en geen beschadigingen. De voorbumper heeft ooit een klein krasje vertoond aan de rechterkant maar dat is professioneel bijgespoten. Verder is alles echt top voor elkaar en kijk maar eens rustig rond: voor dit geld vind u in Nederland geen gelijkwaardige qua prijs, kwaliteit en kilometerstand! Genieten in optima forma dus van Duitse kwaliteit voor (Porsche begrippen) heel leuk geld.

Technische informatie

Motor
6 cilinder boxer
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
280 pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

 

 

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak